Ειδήσεις

8 Μαρ 2008

Επέκταση συμβολαίου ελεύθερης συμβίωσης και στα ομοφυλόφυλα ζευγάρια;

Απόσπασμα από συνέντευξη του υπουργού Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη στην εφημερίδα "Τα Νέα"

Το συμβόλαιο ελεύθερης συμβίωσης θα επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια;

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια φάση ανοιχτού, ουσιαστικού και κοινωνικού διαλόγου. Ακούμε όλες τις φωνές. Θα προχωρήσουμε με προσοχή και σύνεση, εναρμονίζοντας τη σύγχρονη πραγματικότητα με τις παραδόσεις και τις ανάγκες της κοινωνίας. Εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος και άνθρωπος της Εκκλησίας. Και η Εκκλησία μας δεν είναι υπέρ των αποκλεισμών. Είναι υπέρ των αδυνάτων, της κατανόησης και της αλληλεγγύης.

1 σχόλια:

Unknown είπε...


Ενσταση κύριε Πρόεδρε!


Ας ελπίσουμε να μην τους δοθεί το δικαίωμα της υιοθεσίας καθώς αυτό θα καλύπτει δικά τους κενά και ανάγκες αλλά θα δημιουργεί πολύ μεγαλύτερα στα παιδιά.

Εδώ το θέμα είναι φιλοσοφικό και μαζί Συνταγματικό. Πιο δικαίωμα κατισχύει του άλλου; Θέση μας είναι ότι το Δικαίωμα του παιδιού σε μια οικογένεια αποτελούμενη και από τα δύο φύλα έτσι όπως αποφάσισε η φύση για τις δικές του ανάγκες, υπερισχύει του δικαιώματος ενηλίκων για την κάλυψη των αναγκών τους οι οποίες προκύπτουν από ένα τρόπο ζωής τον οποίο οι ίδιοι επέλεξαν.

Πάντως με τέτοια πληθώρα ομοφυλοφίλων πολιτικών που διαθέτουμε θα είναι δύσκολο να επικρατήσει δίκαιο και λογική, θα είναι δύσκολο να προστατευτούν τα παιδιά και μάλλον θα χρησιμοποιηθούν σαν κούκλες...

Τζάμπα bebe!