Ειδήσεις

5 Μαρ 2008

"Πιάστηκαν στα χέρια" στη Βουλή

Έντονο φραστικό επεισόδιο, παραλίγο να «πιαστούν και στα χέρια», ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μπαντουβάς και του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την παραχώρηση των εμπορευματικών σταθμών των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.
Αφορμή στάθηκε η φράση του κ. Δριβελέγκα "περί προβοκατόρικων ερωτήσεων του κ. Μπαντουβά προς τους αρμόδιους φορείς".



Ο πρόεδρος της επιτροπής, κ. Γιώργος Σαλαγκούδης, αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση, καθώς οι δύο βουλευτές συνέχισαν την κόντρα τους με εκφράσεις που παρέπεμπαν σε… πεζοδρόμιο και διαγράφηκαν από τα πρακτικά.
Μάλιστα, στη διένεξη παρενέβησαν και άλλοι βουλευτές, όπως η κυρία Χρύσα Αράπογλου, η οποία επιτέθηκε στον κ. Μπαντουβά κατηγορώντας τον για «τσαμπουκάδες» και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση μάς έδειρε στα λιμάνια, θα μας δείρει και εδώ!»

Λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης με δήλωσή του χαρακτήρισε την ενέργεια του βουλευτή της ΝΔ πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη και καταδικαστέα από κάθε άποψη. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, όφειλε να έχει ήδη ελέγξει τον βουλευτή του».
Ακολουθεί δήλωση του κ. Γιώργος Σαλαγκούδη σύμφωνα με την οποία:«Δεν είναι πρωτόγνωρη για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα η ένταση κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων τόσο στις Επιτροπές όσο και στην Ολομέλεια» και «προξενεί εντύπωση η δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με ένα γεγονός όχι σύνηθες αλλά σαφώς όχι σπάνιο για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα. Ίσως παρασύρθηκε από την κοινοβουλευτική του απειρία».

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τις βλακειες που ελεγε ο καθενας για την γυναίκα ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ τις ακούσατε; ΣΑΝ να διαβαζαν εκθέσεις Δημοτικού.