Ειδήσεις

26 Μαρ 2008

Στον Κορυδαλλό από αύριο ο εργατολόγος

Μετά από περίπου δώδεκα ώρες που παρέμεινε στο γραφείο του δεύτερου ειδικού ανακριτή στον οποίο κλήθηκε να απολογηθεί για τις κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης από κοινού, παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων από κοινού και συμμετοχή σε απόπειρα αυτοκτονίας από κοινού, ομόφωνα, ανακριτής και εισαγγελέας τον έκριναν προφυλακιστέο.

Οι συνήγοροί του, Νίκος Μαυρομάτης και Γιάννης Κότσιος έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Ο βαρέως ασθενών εντολέας μας κρίθηκε αδίκως προσωρινά κρατούμενος. Θυσιάστηκε ως Ιφιγένεια προκειμένου να άρει τις αμαρτίες τρίτων για τις οποίες δεν έχει ευθύνη. Επειδή, όμως, συνεχίζει να έχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη θα συνεχίσει την προσπάθειά του γιατί είναι αθώος. Κατέθεσε την αλήθεια διότι αυτή είναι ο μόνος σύμμαχός του, καθώς δεν μετείχε, ούτε μετέχει σε θολές συμφωνίες, ούτε προσπάθησε να διαστρεβλώσει την αλήθεια και την κοινή λογική όπως ήδη έχει γίνει σε αυτή την υπόθεση».
Ο κατηγορούμενος πρόσθεσαν ότι είναι αθώος αφού «ο εκβιασμός είχε συντελεστεί πολύ πριν την 20η Νοεμβρίου, μέρα που συνάντησε την 35χρονη».
Όσο για την κασέτα, την ύπαρξή της έμαθε για πρώτη φορά κατά την επίσκεψη με την 35χρονη στο "Πρώτο Θέμα" ενώ μέχρι τότε γνώριζε αόριστα πράγματα για την ύπαρξη κάποιου υλικού.
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε απόψε στην Ασφάλεια και αύριο το πρωί θα μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου σύμφωνα με τους δικηγόρους του θα ζητήσει να κρατηθεί στο νοσοκομείο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προφυλακίστηκε ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος μετά την μαραθώνια απολογία του η οποία διήρκησε περίπου 12 ώρες στον ανακριτή.

Ανώνυμος είπε...

ela kai o komistis tora