Ειδήσεις

10 Μαρ 2008

Δελτίο Τύπου της ΔΕΗ

Ανακοίνωση της Διοίκησης της ΔΕΗ

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ κ. Τάκης Αθανασόπουλος κάλεσε σήμερα τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για να συζητήσουν τα προβλήματα που δημιουργεί η απεργία και τρόπους από κοινού αντιμετώπισής τους.
Ύστερα από συζητήσεις που είχε η Διοίκηση της Επιχείρησης με τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, οι οποίες σταμάτησαν προσωρινά για περαιτέρω διαβουλεύσεις, ο κ. Τ. Αθανασόπουλος ανακοίνωσε προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα ακόλουθα:
"Τα σημερινά προβλήματα διακοπών οφείλονται σε εμπλοκή χαρταετών στα δίκτυα της ΔΕΗ.Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Διοίκησης και διέθεσε το απαραίτητο επιπλέον προσωπικό προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες.
Εκτιμάται ότι αύριο θα υπάρξει έλλειμμα από 1.000 - 1.400 MW για περισσότερο από δέκα περίπου ώρες. Αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε προγραμματισμένες εκ περιτροπής διακοπές διάρκειας δύο έως τριών ωρών.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ζήτησε επίσης οι διακοπές να μην υπερβαίνουν τη μία ώρα και η ΔΕΗ εκτίμησε ότι για να υπάρχει δυνατότητα επίτευξης αυτού και για να μην καταναλώσουμε υδατικά αποθέματα - τα οποία είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα - να προστεθεί θερμική ισχύς 900 MW, έτσι ώστε το έλλειμμα να μην υπερβαίνει τα 600 MW.
Τα αποθέματα του εξορυγμένου λιγνίτη είναι πολύ κάτω από τα επίπεδα ασφαλείας ιδιαίτερα στη Μεγαλόπολη και στο Ορυχείο Καρδιάς και η ΔΕΗ ζήτησε άμεσα τη διάθεση του απαραίτητου εξαιρούμενο προσωπικού για την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας τουλάχιστον των δύο αυτών ορυχείων".
10.3.2008

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν πάμε καθόλου καλά!

Αρχίζει να αποκτά ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον το ότι η κυβέρνηση δια του "Αθανασό" ζητά να συνεχιστεί η απεργία αλλά... όλες οι εργασίες να εκτελούνται κανονικά!

Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να μην το γνωρίζουν, αλλά έχουν πηγαίο χιούμορ...

Unknown είπε...


Άρπα και κόλλα στη Φώλια του κούκου


O υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, μιλώντας άπταιστα την γλώσσα του αυταρχισμού, τράβηξε την κουρτίνα του καθεστώτος που κρύβεται πίσω από την δημοκρατική νομιμοποίηση της εξουσίας, μέσω των γενικών εκλογών και αποκάλυψε το τέρας του «αποφασίζουμε και διατάζουμε»

Ο κ. Φώλιας δήλωσε: «Από εκεί και πέρα είναι σαφές πως η κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν παζαρεύουν το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον των πολλών. Θεμέλιο της Δημοκρατίας είναι η ισοπολιτεία και είναι ώρα αυτό να γίνει αντιληπτό από όλους», κατέληξε ο κ. Φώλιας.»

Αυτό που σίγουρα γίνεται αντιληπτό από όλους είναι ότι οι απόψεις αυτές μικρή μόνο σχέση με την δημοκρατία μπορούν να έχουν.

Ευγενικά το λέω, λόγω της ημέρας, γιατί η πολιτική θεωρία λέει άλλα.

Στις δημοκρατίες είναι η διαπάλη των ιδιαίτερων ομάδων-συμφερόντων που προσδιορίζει το δημόσιο συμφέρον και όχι η κυβέρνηση.

Οι πολιτικοί που πρεσβεύουν ότι αποκλειστικά η κυβέρνηση ορίζει το δημόσιο συμφέρον με ένα αντικειμενικό και ορθολογικό τρόπο, είναι αυταρχικοί και χρησιμοποιούν την λαϊκή ψήφο για την νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας τους.

Οι Sunstein και Rose-Ackerman αποκαλούν τους πολιτικούς αυτούς «Συνοπτικούς» και την διαδικασία που ακολουθούν Synoptic-decision-making για καλύτερο αποτέλεσμα και …ρούχα πιο καθαρά!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΚΥΡΙΕ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΕ.ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ TOYOTA ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ? ΜΑΝΑΤΖΕΡ.
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ 400.000 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΜΠΟΝΟΥΣ,ΧΩΡΙΣ,ΧΩΡΙΣ,ΧΩΡΙΣ.
ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΩΑΤΕ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕ ΜΑΝΑΤΖΕΡ.ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΝΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ.