Ειδήσεις

14 Απρ 2008

Και τα μυαλά στα κάγκελα

Του Αγίου

Όπως και να το δεις το «φίλαθλο» φρόνημα του Έλληνος είναι αυτό που τον οδηγεί και καθορίζει την τύχη του.
Τρανή απόδειξη το σημερινό μεγάλο συλλαλητήριο και η διαδήλωση των αγανακτισμένων φιλάθλων του Παναθηναϊκού, που από τη μια είδαν την ομάδα μας να μην μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα και από την άλλη την τσέπη του Βγενόπουλου.
Η συγκέντρωση ανάβει κι όλα είναι συνειδητά … αυτά τα εντελώς ασυνείδητα!
Η μεγάλη μάζα των οργανωμένων φιλάθλων της πράσινης ιστορικής ΠΑΕ αποφάσισε να αντιδράσει δυναμικά στο αποδεδειγμένα αναποτελεσματικό μάνατζμεντ των Βαρδινογιάννηδων και να τους εξαναγκάσει ή να πουλήσουν και να συνεργαστούν με τα νέα αστέρια στο επιχειρείν, ή να υποστούν τις συνέπειες από την οργή του πράσινου λαού.
Ο φίλαθλος κόσμος αποδεικνύει έτσι την βαθειά ριζωμένη στη συνείδησή του πεποίθηση ότι όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει κοινωνική ράβδος.
Να, κάπως έτσι, με την συνειδητοποίηση της αδικίας και της λαϊκής δύναμης, ξεκίνησαν όλες οι λαϊκές εξεγέρσεις και επαναστάσεις.
Πώς και από ποιους θέλατε να ξεκινήσουν; Από τους υποδουλωμένους στις τράπεζες πολίτες – καταναλωτές;
Πώς να πλάσει την επαναστατική του ταυτότητα αυτός που μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους είδε την περιουσία του να κατάσχεται και τον εαυτό του να εξευτελίζεται, επειδή δεν μπορούσε να ικανοποιήσει το αναθεματισμένο το δάνειο; Αφού το διακύβευμα δεν έθιγε την φίλαθλη ταυτότητά του, αλλά απλώς την περιουσία του, πώς να διαμορφώσει επαναστατική συνείδηση;
Αγαπητοί φίλοι, κάπου εδώ χάσαμε την μπάλα.
Η υπερπραγματικότητα κέντρισε το Υπέρ-Εγώ του Έλληνα και έγινε αιτία να χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια του και μαζί μ’ αυτό την αίσθηση της πραγματικότητας, της αξιοπρέπειας και, εν τέλει, του εαυτού του. Το Εγώ υποκαθίσταται με την αμέριστη βοήθεια των φορέων κοινωνικοποίησης και ιδιαίτερα της Τι-Βι, από ένα τζούφιο Υπέρ-Εγώ ασυνείδητων πολιτών και καταναλωτών.
Αντί να πλημμυρίσει το κέντρο των πόλεων από αγανακτισμένους πολίτες που παραδόθηκαν από τις κυβερνήσεις στα νύχια αναίσχυντων τραπεζιτών και αρπακτικών του ημεδαπού Real Estate, οι οποίοι απαλλοτρίωσαν το όνειρο για μια καλύτερη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, διαδηλώνει το πληγωμένο όνειρο για την κούπα!
Η θηλιά σφίγγει ολοένα και περισσότερο γύρω από το 80% των δανειοληπτών που κατέφυγαν έμμεσα ή άμεσα στις τράπεζες για να ικανοποιήσουν κάποια συγκεκριμένη οικονομική τους ανάγκη και σήμερα βρίσκονται στη φάση να μην μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε καν τις βασικές τους ανάγκες. Περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι τραβολογιούνται στα δικαστήρια και στο τέλος, αν δεν προλάβουν να πουλήσουν εσπευσμένα την περιουσία τους, την βλέπουν να κατάσχεται και να βγαίνει στο σφυρί από μαφιόζικα κυκλώματα της αγοράς που συνεργάζονται με την διοίκηση.
Γιατί όλοι αυτοί οι εξευτελισμένοι συμπολίτες μας δεν ακολουθούν τον δρόμο που χάραξε ο πληγωμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκού;
Να υποθέσω ότι δεν έχει ακόμη εμφανιστεί ο Βγενόπουλος των καταχρεωμένων, ή ότι δεν έχει εμπλακεί ο Βαρδινογιάννης στο Real Estate;
Ίσως θα έπρεπε να αναλογισθώ, πριν κάνω την παραπάνω υπόθεση, ότι τους καταχρεωμένους συμπολίτες μας κάποιοι τους έχουν κάνει να ντρέπονται. Αντίθετα, στην φίλαθλη – ποδοσφαιρική κοινότητα ισχύει το «η μισή ντροπή δική μας και η άλλη της διοίκησης» - στην καλύτερη περίπτωση.
Σαν δεν ντρεπόμαστε!