Ειδήσεις

16 Απρ 2008

O « Μεγάλος Αδελφός» στην Αθήνα; Σύστημα παρακολούθησης της Δημοτικής Αστυνομίας. Σφοδρές αντιδράσεις των εργαζομένων

Σκηνές «Όργουελ» στην Αθήνα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην αστυνομία του μεγαλύτερου δήμου της χώρας.
Εντός των ημερών τίθεται σε εφαρμογή από τον δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη, η Σύμβαση για το έργο « Σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής και αποθήκευσης συμβάντων και παραβάσεων από τη Δημοτική Αστυνομία».
Συμφωνά με αυτό, από εδώ και στο0 εξής ο Δημοτικός Αστυνομικός κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του θα είναι συνδεδεμένος με ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο θα παρέχει online πληροφόρηση, για τις ενέργειες που έκανε, ακόμη και τη διαδρομή που ακολούθησε!
Η καταγραφή θα γίνεται με σύστημα PDA, με το οποίο θα μεταφέρονται τα δεδομένα μέσω ασύρματου δικτύου GPS σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο της υπηρεσίας.
Μιλώντας στην aftodioikisi.gr οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι « με τον τρόπο αυτό ο Δημοτικός Αστυνομικός καθίσταται ένα ηλεκτρονικά παρακολουθούμενο ανά πάσα στιγμή και εποπτευόμενο άτομο, με τρόπο που προσβάλει την αξιοπρέπεια του, την προσωπικότητα του και παραβιάζει τα προσωπικά του δεδομένα».
Εκφράζουν φόβο ακόμη για την υγείας τους, λόγω της ακτινοβολίας, ενώ τονίζουν στην aftodioikisi.gr ότι αν το σύστημα αυτό εφαρμοστεί στον Δήμο της Αθήνας, ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή του και σε άλλους δήμους της χώρας.
«Δεν θα αποτελέσουμε την αφετηρία για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των εργαζομένων σε όλο το φάσμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία Αθηνών, οι οποίοι χαρακτηρίζουν την χρησιμότητα του συστήματος ως αμφίβολη και δηλώνουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην εφαρμογή του συστήματος.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Ο προληπτικά παρακολουθούμενος Ελληνας... κρατούμενος(?) δεν έχει τίποτα να φοβηθεί αν είναι αθώος...

Ποια Συντάγματα, ποια ανθρώπινα δικαιώματα και τι μαλ...ες; Ποιος νεοδημοκράτης δίνει σημασία σε τόσο ασήμαντες λεπτομέρειες;

ρε τι ακούμε κάθε μέρα... καλά ξεμπερδέματα με αυτούς που μπλέξατε.

:-)

dimo74 είπε...

tha kolovarane ligotero...

Ανώνυμος είπε...

tha kolovarane ligotero...

17.4.08

σωστος.
ολοι ξερουμε τι σκαταδες ειναι οι δημοτικοι αστυνομικοι και απο ποσες μεριες τα παιρνουν.
καλα να τους κανουν.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΚΟΛΟΒΑΡΑΝΕ! ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ! ΡΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ! ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ,ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ! ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!
ΑΝ ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE:http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=558597&in_page_id=1770&in_page_id=1770&expand=true#StartComments
θΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΜΦΥΤΕΥΣΟΥΝ CHIP ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ! ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΣΩ Ε.Ε. ΩΣ ΑΠΟΦΑΣΗ , ΩΣ ΟΔΗΓΙΑ,ΩΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ! ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΘΕ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ!