Ειδήσεις

6 Ιουν 2008

Συμφέροντα του Άγιου Όρους θέτουν τις ζωές 107 μοναχών σε καθημερινό κίνδυνο και μιλούν για αυτές ως παράπλευρες απώλειες!

Μήνυμα αναγνώστη
...........
Το 2008 σε μια Ελλάδα μέλος στην Ε. Ε. οι ζωές των μοναχών είναι αναλώσιμες; Όλοι γνωρίζουμε για τα επεισόδια τα τελευταία χρόνια κατά της Μονής Εσφιγμένου, όπου συμφέροντα σκηνοθέτησαν κατηγορίες, αφαίρεσαν δικαιώματα που όλα τα Μοναστήρια έχουν, όπλισαν χέρια άλλων μοναχών με λοστούς και βαριές, αφαίρεσαν το όνομα της που εδώ και δεκαπέντε αιώνες τιμούσε αλλά και «καταδίκασαν» 107 μοναχούς σε καθημερινό θάνατο χωρίς τρόφιμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
………….
Συνεχίζεται

Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου και σχεδόν όλες οι Μονές του Αγίου Όρους εδώ και δεκαετίες εναντιώθηκαν στις προσεγγίσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς το Βατικανό γιατί ως ζηλωτές, που στις μέρες μας έχει πάρει λάθος ερμηνεία από την πραγματική που δεν είναι άλλη από το να λατρεύουν και να ακολουθούν με ζήλο και χωρίς καμία απόκλιση τα όσα γράφουν και επιτάσσουν γραφές και συνοδικές αποφάσεις των πατέρων της εκκλησίας μας, θεώρησαν την όποια προσέγγιση προδοσία του ΟρθόδοξουΧριστιανισμού. Ο Καταστατικός Χάρτης του Αγίου Όρους, που δεν είναι τίποτα άλλο από το «Σύνταγμα» της Αθωνικής πολιτείας, τους επέτρεπε ως μόνη διαμαρτυρία το να μην μνημονεύουν το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη στις λειτουργίες των εκκλησιών τους.
Μετά από πιέσεις του Φαναρίου όλες οι Μονές υποχώρησαν των θέσεων τους εκτός της ΜονήςΕσφιγμένου. Ήξερε βλέπετε ότι η «έκπτωση» της πίστης θα επέτρεπε και κοινή λειτουργία με τους Καθολικούς ακόμα και στο Φανάρι, πράγμα που έγινε.Αργότερα στο Άγιο Όρος ήρθαν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια, η Μονή Εσφιγμένου δεν είχε αγγίξει ποτέ το μερίδιο της διότι πιστεύει ότι αυτά τα χρήματα είναι ο «δούρειος ίππος» για την άρση του Άβατον. Ας ελπίσουμε να μην βγει αληθινή και σε αυτό. Το μερίδιο της Μονής Εσφιγμένου λένεανέρχεται γύρω στα δέκα εκατομμύρια ευρώ. Κύκλοι του Άγιου Όρους ήθελαν να εκμεταλλευτούν το κακό κλίμα της Μονής με τον Οικουμενικό, ώστε να καρπωθούν τα χρήματα και έτσι τον έπεισαν να πάρει το όνομααπό τους «κακούς» Εσφιγμενίτες και να το δώσει σε έξι μοναχούς που μέχρι τότε ήταν γνωστοί ως Κατσουλιέρηδες.
Ο Οικουμενικός το έκανε και τώρα οι δρόμοι σε κάποιους να εισπράξουν τα λεφτά της Μονής είναι ανοιχτός αφού η νέα Μονή Εσφιγμένου μπορεί να υπογράφει ως Εσφιγμένουμε τις ευλογίες του Φαναριού.Ταυτόχρονα η εκεί έννομη τάξη με ψευδείς κατηγορίες που τα γνωστά συμφέροντα μαζί με την επιρροή του Φαναριού στις κατά τόπους αρχές μπορούν και σκηνοθετούν, αποκλείει και απαγορεύει τα στοιχειώδη στους μοναχούς. Επίσης προσπαθεί να διώξει τους πια «καταληψίες» και«σχισματικούς» όπως τους αποκαλεί κατά καιρούς ο τύπος, (βλ. κ.Σταυρο Τζίμα στην "Καθημερινή" 6/6/08) θέλω να πιστεύω από άγνοια, από το Μοναστήρι πουεδώ και δεκαπέντε αιώνες έχουν."Καταληψίες" γιατί ψευδώς, ως νόμιμοι, ενάντια του ίδιου του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους θεωρούνται οι νέοι Εσφιγμενίτες.Παρανομίες έχουν «βαπτίσει» νόμιμη αδελφότητα, τους μοναχούς που κατά καιρούς επιτίθενται με λοστούς και βαριές κατά το κονάκι της Ιστορικής και νόμιμης Μονής Εσφιγμένου. Αυτή είναι η νομιμότητα στο Άγιο Όρος;"Σχισματικοί" γιατί η Ιστορική Μονή Εσφιγμένου δεν δέχεται καμία εκκλησιαστική επικοινωνία με το Βατικανό επιπλέον θεωρεί προδοσία του Ορθόδοξου Χριστιανισμού την παρουσία του Πάπα στο Φανάρι σε κοινή λειτουργία με τον Οικουμενικό μας, χωρίς πρώτα αυτά που επιτάσσουν οισυνοδικές αποφάσεις των πατέρων της εκκλησίας . Αν λοιπόν αυτό θεωρούν στο Φανάρι «ορθό δρόμο» τότε σίγουρα οι Εσφιγμενίτες είναι «σχισματικοί». Για τους Εσφιγμενίτες η έκπτωση της πίστης είναι από ταμεγαλύτερα αμαρτήματα. Τα συμπεράσματα δικά σας.Έτσι λοιπόν αφού η Μονή Εσφιγμένου είναι η μόνη φωνή που αντιστέκεται στην αλλοτρίωση της Ορθοδοξίας πρέπει να βγει από την μέση... Επιρροές από το Φανάρι έχουν σκηνοθετήσει τα εξής:

1. Ποινικές διώξεις
2. Καθημερινούς εκφοβισμούς από τα σώματα ασφαλείας του Αγίου Όρους.
3. Βίαια επεισόδια από άλλους μοναχούς.
4. Κατάσχεση ιδιοκτησιών της Μονής.
5. Οι μοναχοί μας ζουν αποκλεισμένοι.
6. Χωρίς δικαίωμα στην φαρμακευτική αγωγή, απαγορεύεται η είσοδος στο Μοναστήρι σε οποιοδήποτε αγαθό.
7. Χωρίς το δικαίωμα στην ιατρική περίθαλψη, απαγορεύεται η είσοδος σε οποιονδήποτε, ακόμα και στον γιατρό της Μονής.
8. Χωρίς να έχουν δικαίωμα να μεταφερθούν επειγόντως εν πλω με δικό τους μέσο (ο μόνος τρόπος μεταφοράς στο Άγιο Όρος) ούτε για άμεσους λόγους υγείας.
9. Χωρίς το δικαίωμα στην τροφή, απαγορεύεται η οποιανδήποτε προσέγγιση στο Μοναστήρι μας για ανεφοδιασμό τροφίμων.
10. Αφαίρεση του ονόματος της Μονής μας αλλά και κάθε άλλου δικαιώματος που είχε σαν Μοναστήρι του Αγίου Όρους.
11. Και κυρίως χωρίς δικαίωμα επίσκεψης των πιστών στο Μοναστήρι, δεν πρέπει να υπάρχουν μάρτυρες σε ένα εκ προ μελέτης αφανισμό μοναχών.
12 ...και πάνω από όλα, τα δείνα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου απορρέουν από μια θρησκευτική απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου (καθόλα άδικη και αβάσιμη) και ενώ όλα τα δικαστήρια της χώρας δηλώνουν αναρμόδια να την κρίνουν παρόλα αυτά όλοι οι κατασταλτικοίμηχανισμοί της χώρας δηλώνουν πρόθυμοι να επέμβουν στο Μοναστήρι μας.
Με λίγα λόγια απαγορεύεται σε οτιδήποτε στοιχειοθετεί το δικαίωμα των μοναχών στην ζωή, σε μια Ελλάδα του 2007 πεθαίνουν κάθε μέρα γερόντια αδιάγνωστα. Σας παρακαλούμε παλεύουν για την επιβίωση. Δεν ζητάνετίποτα άλλο από το δικαίωμα στη ζωή, μην αφήνετε συμφέροντα να το ποινικοποιούν.Έλεος…φτάνει πια, όχι άλλο.……………………………………….

Ηρακλής Μωραϊτης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνεχής ροή ειδήσεων για τον αποκλεισμό της Μονής Εσφιγμένου http://indy.gr/newswire/600-panoploi-astynomikoi-e3c7oyn-apokleisei-ti-moni-esfigmenoy

Ανώνυμος είπε...

2.6.2008
...ΑΥΤΟ το ντου που ετοιμάζουν τα ΜΑΤ (με εντολή εισαγγελέα) στη Μονή Εσφιγμένου του Άγιου Όρους,αν γίνει τελικά,θα...γραφτεί στην Ιστορία με μαύρα γράμματα.Θα είναι πρωτοφανές να μπαίνουν οι "πραιτοριανοί" σε ένα ορθόδοξο ησυχαστήριο, να το...αδειάζουν από μοναχούς (επειδή δε μνημονεύουν τον Πατριάρχη!) και να κοιτάζουν έξω από τα κάγκελα τους κουκουλοφόρους να δέρνουν όποιο θέλουν στο "Αριστοτέλειο"!
http://espressonews.gr/default.asp?pid=4&la=1&artid=722344&catid=6