Ειδήσεις

16 Ιουν 2008

Μια φωτογραφία που ευαισθητοποίησε την παγκόσμια κοινή γνώμη και αποτελεί το αιώνιο στίγμα της εξέγερσης των μαύρων για ίσα δικαιώματα στη Ν. Αφρική

Η φωτογραφία που βλέπετε ευαισθητοποίησε την παγκόσμια κοινή γνώμη πριν τριάντα χρόνια και αποτελεί το αιώνιο στίγμα της εξέγερσης των μαύρων για ίσα δικαιώματα και για δημοκρατία στην Ν. Αφρική.
Ο φωτογράφος Sam Nzima αιχμαλώτισε σε μαύρο και άσπρο, την εικόνα που αποκαλύπτει το ετοιμοθάνατο παιδί που μεταφέρεται από έναν φίλο και την αδελφή του.
Το όνομά του ήταν Hector Peterson, έντεκα ετών, που σκοτώθηκε στις 16 Ιουνίου 1976 κατά τη διάρκεια της φοιτητικής εξέγερσης στο περίφημο Σοβέτο, μια μαύρη συνοικία έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ.
Ο μικρός Hector ήταν το πρώτο θύμα μιας εξέγερσης που ξεκίνησε ως μια ειρηνική διαμαρτυρία 10.000 μαύρων μαθητών ενάντια στην κυβέρνηση Ν. Αφρικής.
...........
Περισσότερα: http://politis-gr.blogspot.com/

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε η επανάσταση των μαύρων απέναντι στη λευκή κυβέρνηση ακουγόταν γιατί "ΕΠΡΕΠΕ" να έχει χρώμα!! Σήμερα, που οι όμοιου χρώματος αυτόχθονες τρώνε τις σάρκες τους μεταξύ τους! ( ιδε Ζιμπάμπουε) εφαρμόζουν το νόμο της ζούγκλας; εδώ δεν μας απασχολεί διεθνώς το χρώμα;