Ειδήσεις

25 Ιουν 2008

Θα υπάρξει επιτέλους ουσιαστικός έλεγχος στον τρόπο που οι τοπικοί άρχοντες διαχειρίζονται τα κονδύλια;

Επίκαιρη Ερώτηση, προς τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη, κατέθεσε η Βουλευτής Α΄ Αθηνών της Ν.Δ., Φωτεινή Πιπιλή, για τον έλεγχο και τον δραστικό περιορισμό των δαπανών στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Αφορμή για την κατάθεση της Επίκαιρης Ερώτησης στάθηκε η απαράδεκτη και παράνομη απόφαση της Ν.Α. Αθηνών και της πλειοψηφίας του Νομάρχη κ. Σγουρού, για την διάθεση του ποσού των 500.000 ευρώ στην διοργάνωση του 23ου Παγκοσμίου Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ύστερα από το αρχικό αίτημα του Γενικού Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, για την συμμετοχή της Νομαρχίας στην διοργάνωση του συνεδρίου με το ποσό του 1.000.000 ευρώ.
………….
Συνεχίζεται

Με την Επίκαιρη Ερώτησή της, η Βουλευτής, ζητά τον έλεγχο της συγκεκριμένης απόφασης, την δραστική μείωση της σπατάλης στην Τ. και Ν. Αυτοδιοίκηση για την εξοικονόμηση πόρων υπέρ του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, και τέλος τον ουσιαστικό έλεγχο στον τρόπο που οι τοπικοί άρχοντες διαχειρίζονται τα κονδύλια που τους έχουν δοθεί.


Επισυνάπτεται η με αριθμό πρωτοκόλλου 1085/25.06.08 Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη.

Φωτεινή Πιπιλή
Βουλευτής Α’ Αθηνών Νέα Δημοκρατία
« Πιο Αθήνα δεν γίνεται »

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς : τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη

Θέμα: «Δαπάνες Τοπικής & Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης».

κ. Υπουργέ,

Η πρόσφατη απόφαση (110/2008) της Ν.Α. Αθηνών και της πλειοψηφίας του Νομάρχη κ. Σγουρού, για την διάθεση του ποσού των 500.000 ευρώ στην διοργάνωση του 23ου Παγκοσμίου Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είναι απαράδεκτη και προκλητική. Και αυτό, γιατί έγινε κατά παράβαση των αρμοδιοτήτων της, που ορίζονται στο άρθρο 49 του Π.Δ. 30/1996, αφού πρόκειται για συμμετοχή της Νομαρχίας σε ένα κομματικό συνέδριο, που επιπλέον, πραγματοποιείται στο Λαγονήσι, δηλαδή εκτός των διοικητικών της ορίων. Ακόμα πιο προκλητικό όμως είναι το αρχικό
αίτημα του Γενικού Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, για την συμμετοχή της Νομαρχίας στην διοργάνωση του συνεδρίου με το ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Επειδή τέτοιες αποφάσεις μετατρέπουν τον όρο αυτοδιοίκηση σε ασυδοσία και προσβάλουν τον θεσμό, ως φορολογούμενος πολίτης, κατέθεσα προσφυγή προς τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής κ. Μανιάτη, καταγγελία προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή και ενημέρωσα την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.

Με αφορμή την απόφαση αυτή, που «εξηγεί», γιατί ποτέ δεν επαρκούν τα κονδύλια στους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης όταν πρόκειται για τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, όπως αντιπυρική προστασία, υγειονομικοί έλεγχοι κ.α..

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

1. Θα υπάρξει επιτέλους ουσιαστικός έλεγχος στον τρόπο που οι τοπικοί άρχοντες διαχειρίζονται τα κονδύλια ;
2. Θα ελεγχθεί η συγκεκριμένη απόφαση της Ν.Α. Αθηνών, και θα υπάρξει μέριμνα ώστε να περικοπούν δραστικά τα έξοδα, αναφορικά με τα πολυπληθή ταξίδια στο εξωτερικό τις δημόσιες σχέσεις και τις εκδηλώσεις, ώστε να περιοριστεί η σπατάλη στην Τ. και Ν. Αυτοδιοίκηση με δεδομένη την ανάγκη εξοικονόμησης πόρων για το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής ;


Αθήνα 25/6/08

Μετά τιμής,



Φωτεινή Πιπιλή

Γιάννης Μ. Νέγρης