Ειδήσεις

10 Οκτ 2008

Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο: Να χυθεί άπλετο φως για τον τραυματισμό στο Αφγανιστάν του Γιώργου Κοίλιαρη

Ο τραυματισμός στο Αφγανιστάν του Γιώργου Κοίλιαρη «κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες», πολεμικού ανταποκριτή της ΕΡΤ είναι ένα συγκλονιστικό γεγονός που μας γεμίζει ανησυχία αλλά και ερωτηματικά για τις συνθήκες στις οποίες έγινε και την βραδύτητα της πληροφόρησης.
Ο βρόμικος πόλεμος του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν με την συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης έχει δεκάδες θύματα δημοσιογράφους ενώ η εκατόμβη των νεκρών Αφγανών στα 7 χρόνια της κατοχής είναι ατελείωτη.
……
Συνεχίζεται…

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρει τραύματα στο κεφάλι και τον αυχένα, παραμένει νοσηλευόμενος σε σοβαρή κατάσταση, αλλά εκτός κινδύνου. Ένας ακόμη δημοσιογράφος, θύμα του πολέμου που έχουν εξαπολύσει οι αμερικάνοι και οι σύμμαχοί τους σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.
Ο τραυματισμός του Γιώργου Κοίλιαρη, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, και με τον πιο τραγικό τρόπο, τα ψέματα του ΝΑΤΟ και της Ελληνικής κυβέρνησης ότι «η κατάσταση εξομαλύνεται» σιγά σιγά στα πεδία των μαχών. Εκεί μας οδηγεί η πολιτική του Μπούς, η πολιτική της προσπάθειας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σφάζοντας λαούς να εξασφαλίσει την παγκόσμια κυριαρχία του. Εκεί μας οδηγεί η πολιτική της Ντόρας Μπακογιάννη που σαν πιστό σκυλάκι ακολουθεί τα βήματα του Μπούς. Αυτές οι εξελίξεις μας κάνουν να φωνάξουμε ακόμη πιο δυνατά.

ΕΞΩ το ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, τα Βαλκάνια, και τον Καύκασο. Να γυρίσει πίσω τώρα ο ελληνικός στρατός από το Αφγανιστάν.

Ο Γ.Κοίλιαρηςέχει βρεθεί σε δεκάδες εμπόλεμες περιοχές καλύπτοντας υποδειγματικά τις πολεμικές συγκρούσεις, σε μια προσπάθεια να αναδεικνύει πάντα την αλήθεια που κρύβεται πίσω από κάθε βρώμικη πολεμική εκστρατεία των ιμπεριαλιστών. Ταυτόχρονα, από την πρώτη στιγμή έχει συμμετάσχει με τον πιο ενεργό τρόπο στο αντιπολεμικό κίνημα.
Τελευταία φορά που συνεργαστήκαμε ήταν αυτή την άνοιξη που ο Γιώργος μετάφρασε το Ιρακινό συνδικαλιστή που μίλησε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η «Συμμαχία σταματήστε τον πόλεμο» στην ΕΡΤ, ενόψει του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου στις 19 Μάρτη.

Καλούμε την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ να δραστηριοποιηθούνε άμεσα για την ασφαλή επιστροφή του Γιώργου Κοίλιαρη, για να βγει στο φως όλη η αλήθεια για τις συνθήκες τραυματισμού του, αλλά και να μπούνε μπροστά στον αγώνα για τον τερματισμό της ελληνικής εμπλοκής στον βρώμικο πόλεμο στο Αφγανιστάν.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

trixes.na strateythoun ta meli ton rebeskedon tsi simaxias kai na staloun sti proti grami sto aynannistan.ayti einai i lisi.