Ειδήσεις

11 Οκτ 2008

Σκάνδαλο με το νερό στην Ανθούσα

Μήνυμα αναγνώστη
………..

Φόβος και τρόμος έχουν γίνει για τον Κοινοτάρχη Ανθούσας Αττικής,Τριαντάφυλλο Κουτσικούρη, οι ελεγκτες του δημοσίου που ψάχνουν όλα τα χαρτιά για να διαπιστώσουν τι απέγιναν τα χρήματα για το νερό.
Μιλάμε για ποσό 900.000 και πλέον ευρώ που χρωστάει η Κοινότητα στην ΕΥΔΑΠ.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παρανομία, τότε ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων προβλέπει ότι τόσο ο Κοινοτάρχης, όσο και οι σύμβουλοι της παράταξης του θα εκπέσουν από το αξίωμα τους.
…….
Συνεχίζεται…

Την ίδια στιγμή το ζήτημα του νερού έχει αρχίσει και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλων ΜΜΕ, όμως ο κ. Κουτσικούρης, αρνείται επίμονα να να δώσει εξηγησεις.

Όμως και ο προηγούμενος κοινοτάρχης, μουσικοσυνθέτης Θωμάς Μπακαλάκος, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι αυτός άφησε στο ταμείο της κοινότητας 1.800.000 ευρώ-το 2006- ενώ προκαλεί τον κ. Κουτσικούρη σε ανοιχτή συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου.


Θυμίζουμε ότι η κοινοτική αρχή (Νέα Δημοκρατία) προχώρησε σε υπέρογκο χαράτσωμα των κατοίκων της Ανθούσας Αττικής , επιβάλλοντας τριπλασιασμό της τιμής του νερού (μέχρι 307%), ώστε να καλύψει το χρέος της προς την ΕΥΔΑΠ, που φτάνει τα 900.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η κοινότητα αγοράζει το νερό και το διαθέτει στους κατοίκους με δικό της δίκτυο.
Το χρέος οφείλεται στο γεγονός ότι η προηγούμενη κοινοτική αρχή - στην οποία όμως συμμετείχε και ο σημερινός δήμαρχος Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης - για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια (2002 - 2006) δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ στην ΕΥΔΑΠ!
Έτσι τώρα, ο κοινοτάρχης καλεί τους κατοίκους να ξαναπληρώσουν το νερό με τριπλασιασμό της τιμής του, ώστε να καλυφθεί το χρέος. Από περίπου 30 - 40 ευρώ που πλήρωνε κατά μέσον όρο το κάθε νοικοκυριό οι τιμές εκτοξεύτηκαν στα 130- 170 ευρώ!
Πάντως οι κάτοικοι της Ανθούσας αρνούνται να πληρώσουν το νερό - που ήδη το έχουν πληρώσει- και από τους 1200 περίπου λογαριασμούς που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου, έχουν πληρωθεί μόνο 250!
Ο κοινοτάρχης Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης, απειλεί ότι θα διακόψει το νερό σε όσους δεν πληρώσουν.
Δεν βλέπει τα χάλια του που δεν έχει φτιάξει ούτε ένα πεζοδρόμιο, δεν μπορεί να συντηρήσει ούτε μια παιδική χαρά, από τις 2-3 που υπάρχουν όλες και όλες, το παίζει και μάγκας.
Πάντως οι κάτοικοι της Ανθούσας δείχνουν αποφασισμένοι να μην υποκύψουν και πολλοί από αυτούς έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.

Διαβάστε και: Τριπλασίασε την τιμή του νερού και απειλεί με διακοπή όσους δεν πληρώσουν

1 σχόλια:

solitarywolf είπε...

Το μόνο πράγμα που μπορεί να σώσει αυτήν την ταλαίπωρη Κοινότητα της Ανθούσας είναι να μπεί υποψηφιότητα από έναν παλαιό κάτοικο της Ανθούσας ,που να τον πονάει τον Τόπο του , και να φύγουν αυτά τα υπερ-λαμόγια (Κουτσικούρης - Μπακαλάκος) και έτσι μπορεί να πάει μπροστά.