Ειδήσεις

18 Οκτ 2008

Επιστολή της δημάρχου Βέροιας στο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, για την εκπομπή του σχετικά με την υπόθεση Άλεξ

Μήνυμα αναγνώστη
……

Η παρακάτω επιστολή έχει αναρτηθεί στο blog της Νατέλας…

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
Βέροια 16 Οκτωβρίου 2008
Αρ. Πρωτ. 306
Γραφείο Δημάρχου
Ταχ. Δ/νση Μητροπόλεως 46
Τ.Κ. 59100
Τηλέφωνο 23313 50506
Fax 23310 22330
ΠΡΟΣ : κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλο
Αξιότιμε κύριε Τριανταφυλλόπουλε,
Ως Δήμαρχος της Βέροιας, σας διαβεβαιώ ότι μπορώ να εκφράσω με ακρίβεια και πιστότητα τα αισθήματα των συμπολιτών μου, μετά την σειρά εκπομπών σας για το θέμα της εξαφάνισης του Άλεξ: απορία, έκπληξη, στεναχώρια και - γιατί όχι - οργή.
Η απορία δημιουργείται εξ αιτίας της χρονικής στιγμής που επιλέξατε να ασχοληθείτε με το θέμα, μετά από 32 μήνες μη ενασχόλησης. Η δίκη διεξάγεται ήδη, οι κανόνες, γραπτοί και άγραφοι απαιτούν σεβασμό, εμπιστοσύνη στους δικαστές, αυτοσυγκράτηση, υπευθυνότητα, από όλους.
Είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν επηρεάζεται από αβασάνιστους ισχυρισμούς ή υποθέσεις τηλεθαμώνων - μόνο τα στοιχεία της δικογραφίας έχουν σημασία. Προς τι λοιπόν οι εκπομπές;
Βεβαίως, η αλήθεια, όλη ή μέρη της, δεν βρίσκεται στα λεγόμενα των τηλεοπτικών στούντιο αλλά εδώ, στην πόλη μας, όπου η ερευνητική δημοσιογραφία έχει το πεδίο της. Θα μπορούσατε να το κάνετε, όπως - μέχρι τώρα - το έκανε η κυρία Νικολούλη, και να καταθέσετε τα ευρήματα στον Εισαγγελέα, όπως αυτή.
Θα σας ήμασταν ευγνώμονες.
Η έκπληξή μας, που μεγαλώνει από εκπομπή σε εκπομπή, έχει να κάνει με την επίθεση στο πρόσωπο της τραγικής μάνας. Είναι μία επίθεση που ξεκίνησε αργά και διαβρωτικά, εσχάτως γίνεται κατά κύματα...
Δεν θα σας έχει διαφύγει της προσοχής κύριε Τριανταφυλλόπουλε, ότι η Νατέλα έχει επιλέξει την έννομη και άψογη στάση. Δεν παρεμβαίνει, δεν απαντά στις επιθέσεις, δεν προσπαθεί να επηρεάσει και να δημιουργήσει εντυπώσεις. Προς τι άλλωστε; Αυτό όμως, ας μην εκληφθεί ως αδυναμία.
Η Νατέλα δεν είναι μόνη της. Κάθε άλλο: όλη η πόλη πονά μαζί της, είναι δίπλα της.
Υποσχέθηκα δημόσια, μπροστά στους συμπολίτες μου, ότι θ' ανεβώ τον Γολγοθά μαζί της. Κι' αυτό κάνω. Και το κάνω, το κάνουμε εδώ στην Βέροια, γιατί γνωρίζουμε άριστα ποια είναι η Νατέλα, σαν μητέρα, σαν δασκάλα, σαν προσωπικότητα, και είμαστε περήφανοι γι' αυτήν. Σας θυμίζω ότι ανακηρύχθηκε από τον Τύπο "Πρόσωπο της χρονιάς " για το 2006, για τα μαθήματα αξιοπρέπειας και ηθικής που παρέδωσε στην τρικυμισμένη κοινωνία μας.
Ας τη σεβαστούμε, όσοι δεν τη βοηθάμε...
Η στεναχώρια, δημιουργείται, κύριε Τριανταφυλλόπουλε, επειδή, με τον λόγο, τον τρόπο και - ενίοτε - την διάθεση ορισμένων, από το πολυπληθές κάθε φορά, πάνελ σας, αναβιώνουν συνθήκες ζόφου και ηθικού πανικού, παρόμοιες μ' αυτές που ζήσαμε το 2006.
Ζητήματα χιλιοειπωμένα, επαναφέρονται. Άνθρωποι αμφίβολης νοητικής ικανότητας και ψυχικής κατάστασης προσφέρουν "μαρτυρίες " που γίνονται άξονας συγγραφής βιβλίου, άλλοι, σπεύδουν προς την δημοσιότητα παντί τρόπω και μέσω...

Όμως, το κεντρικό πρόσωπο, είναι η κυρία Αντωνοπούλου, για την αντιφατικότητα των ισχυρισμών της οποίας είμαι αυτόπτης μάρτυς, εγώ και οι συνεργάτες μου στο Δημαρχείο.

Η κυρία αυτή, η οποία όπως γνωρίζω εγκαλείται από την μητέρα του Άλεξ για απιστία τόσο ενώπιον των Δικαστηρίων, όσο και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προσήλθε στην εκδοχή της απαγωγής, αφού προηγουμένως διατείνονταν παντού ότι ο Άλεξ είναι σίγουρα νεκρός ( διάλεξη στην Ελληνοαμερικανική Ένωση), πιέζοντας μάλιστα τη Νατέλα να το αποδεχτεί και προκαλώντας της νευρική κρίση (Δημαρχείο Βέροιας).
Αυτή η αντιφατική γυναίκα, που - με τη βοήθεια εκτάκτως δημοσιογραφούντων τοπικώς - τόσο κακό έκανε στην πόλη μας, είναι καιρός να συγκρατηθεί.
Έχοντας προδώσει την εμπιστοσύνη της Νατέλας δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα ν' ασχολείται μαζί της.
Κύριε Τριανταφυλλόπουλε,
Το μυστήριο που περιέβαλε την υπόθεση και πήρε εφιαλτικές διαστάσεις, ανατροφοδοτείται συνεχώς με αποτέλεσμα πολλά κέρδη. Η υπόθεση Άλεξ πλούτισε πολλούς. Η Νατέλα δεν συνεργάστηκε, δεν υπέκυψε, δεν συνήργησε. Ζει από τον μισθό της.
Κύριε Τριανταφυλλόπουλε,
Επέλεξα να μιλήσω για όλα αυτά με την γλώσσα της μάνας, του συμπολίτη, του απλού ανθρώπου. Μας έτυχε η πρώτη μεγάλη συμφορά στην χώρα - αποτέλεσμα της παιδικής βίας και εγκληματικότητας. Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα αναζητώντας λύσεις. Το κάνουμε ήδη εδώ και καιρό με επιστημονικά συνέδρια (Απρίλιος 2007 ), πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις ( ολόκληρο το 2008 ), αλλά κυρίως με την δημιουργία Δικτύου για την προστασία των παιδιών σε κίνδυνο, των κακοποιημένων γυναικών, των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Όλοι οι σύλλογοι εθελοντών που υπήρχαν, αλλά και αυτοί που είναι γεννήματα των γεγονότων και της νέας εποχής ("Πρωτοβουλία για το Παιδί ", "Έρασμος ") συνεργάζονται με τις Δομές του Δήμου. Η σκύλευση της πόλης πρέπει να σταματήσει. Οποιος θέλει να βοηθήσει, ιδού η Βέροια.Εμείς θα συνεχίσουμε, βέβαιοι ότι τόσο η τραγική μάνα, όσο και η πολύπαθη πόλη μας, θα λουστούν σύντομα στο φως της Κάθαρσης.
Σήμερα η πόλη γιορτάζει την Απελευθέρωσή της.
Εμείς εδώ λέμε σ' όλους Χρόνια Πολλά.ΦιλικάΗ Δήμαρχος της ΒέροιαςΧαρίκλεια Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδου

http://natela-veria-gr.blogspot.com/