Ειδήσεις

20 Οκτ 2008

Η δικαίωση των απανταχού ουφολόγων; - Αμερικανικά αεροσκάφη είχαν λάβει εντολή να καταρρίψουν UFO κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου!

Δύο αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη έλαβαν τη διαταγή να καταρρίψουν ένα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο (UFO) επάνω από την αγγλική εξοχή κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, σύμφωνα με τα στοιχεία απόρρητων φακέλων που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
Ο πιλότος Μίλτον Τόρες, 77 ετών σήμερα που ζει στο Μαϊάμι, δήλωσε ότι απείχε λίγα δευτερόλεπτα από την εκτόξευση 24 ρουκετών εναντίον ενός αντικειμένου που εκινείτο ακανόνιστα και άφηνε στο ραντάρ ίχνος "μεταγωγικού αεροσκάφους". Το αντικείμενο έμενε κατά διαστήματα ακίνητο στον ουρανό, πριν αναπτύξει ταχύτητες μεγαλύτερες των 12.000 χλμ/ώρα.
Μετά το συναγερμό, ένα σκιώδες πρόσωπο είπε στον Τόρες ότι δεν πρέπει ποτέ να μιλήσει για το περιστατικό , και εκείνος το κράτησε μυστικό για περισσότερα από 50 χρόνια.
……
Συνεχίζεται…


Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα

Η ιστορία του περιλαμβάνεται σε δεκάδες αναφορές για εμφανίσεις UFO που περιέχονται σε φακέλους του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, οι οποίοι παραδόθηκαν σήμερα στην υπηρεσία των Εθνικών Αρχείων.

Σε γραπτή αναφορά του ο Μίλτον Τόρες, τότε απλός σμηναγός, περιγράφει πώς απογείωσε το αεροσκάφος F-86 D Sabre με καλό καιρό από την βρετανική αεροπορική βάση του Μάνστον, στο Κεντ τον Μάιο 1957.
"Ήμουν ένας απλός σμηναγός και είχα πλήρη συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης. Αισθανόμουν σαν άνθρωπος με ένα πόδι σε διαγωνισμό κλωτσιάς", γράφει.
"Η διαταγή ήταν να εκτοξεύσω δέσμη ρουκετών εναντίον ενός UFO. Εκανα πιστοποίηση και επέλεξα 24 ρουκέτες. Το ίχνος του στόχου στο ραντάρ αναφερόταν σε μεταγωγικό αεροσκάφος. Όσο μεγαλύτερο είναι το αεροσκάφος , τόσο ευκολότερο είναι να «εγκλωβιστεί» στο ραντάρ. Αυτό το ίχνος σχεδόν αυτοεγκλωβίστηκε".
Την τελευταία στιγμή το αντικείμενο εξαφανίσθηκε από την οθόνη του ραντάρ και η καταδίωξη ματαιώθηκε.
Ο πιλότος επέστρεψε στη βάση του και έδωσε κατάθεση την επομένη σε ένα πρόσωπο που δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του και έμοιαζε με "καλοντυμένο πωλητή της ΙΒΜ".
"Με απείλησε με κατηγορία για παραβίαση εθνικής ασφαλείας εάν έλεγα ο,τιδήποτε", γράφει.

Στα έγγραφα δεν περιλαμβάνεται εξήγηση του περιστατικού, το οποίο συνέβη σε περίοδο υψηλής έντασης ανάμεσα στη Δύση και τη Σοβιετική Ένωση, κατά τη διάρκεια της οποίας τα πολεμικά αεροσκάφη στις βρετανικές βάσεις βρίσκονταν σε κατάσταση μόνιμου συναγερμού για πιθανή σοβιετική επίθεση.
Ο Τόρες δηλώνει ότι περίμενε 50 χρόνια για μια εξήγηση. "Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Εκείνη τη νύκτα έλαβα διαταγή να ανοίξω πυρ πριν απογειωθώ. Αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ πριν", λέει.
Ο ειδικός για τα UFO Ντέιβιντ Κλαρκ δήλωσε ότι το αντικείμενο ήταν μέρος μυστικού αμερικανικού προγράμματος για την κατασκευή αεροσκάφους φαντάσματος στις οθόνες των ραντάρ για να δοκιμασθεί η σοβιετική αντιαεροπορική άμυνα.
"Ίσως αυτός ο πιλότος να είδε κάποιου είδους πείραμα ηλεκτρονικού πολέμου ή ίσως να επρόκειτο για UFO. Πάντως, κάτι πολύ ασυνήθιστο συνέβη", πρόσθεσε.


ΑΠΕ