Ειδήσεις

27 Νοε 2008

Απλήρωτοι από τον Αύγουστο του 2008 οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Ημέρας που στηρίζει τους καρκινοπαθείς

Μήνυμα αναγνώστη
......
Το Κέντρο Ημέρας για ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με καρκίνο ιδρύθηκε το 2004 από την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Αποτελεί μια πρότυπη εξωνοσοκομειακή μονάδα για την ψυχολογική στήριξη του ογκολογικού ασθενούς και δέχεται παραπομπές από όλες τις ογκολογικές κλινικές των νοσοκομείων, καθώς και από συλλόγους και σωματεία πασχόντων.
Οι υπηρεσίες μας (ψυχολογική στήριξη, ψυχιατρική παρακολούθηση, ψυχοθεραπεία, ατομική ή οικογενειακή συμβουλευτική, μουσικοθεραπεία και τεχνικές χαλάρωσης) παρέχονται δωρεάν. Το Κέντρο Ημέρας στελεχώνεται από έμπειρους και με ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση ψυχίατρους, ψυχολόγους και άλλους ειδικούς ψυχικής υγείας.
………
Συνεχίζεται…

Έργο μας είναι η παροχή υπηρεσιών ψυχικής υποστήριξης σε μια ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα όπως είναι οι καρκινοπαθείς και τα μέλη των οικογενειών τους. Παράλληλα με την ιατρική θεραπεία για την αντιμετώπιση της νόσου, η ψυχολογική βοήθεια είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστούν οι αλλαγές που επιφέρει η νόσος.

Από τον Αύγουστο του 2008 οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται, παρά την υποχρέωση και τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το αντίθετο, και οι προοπτικές για το μέλλον δεν προοιωνίζονται καλές.

Υπό τις συνθήκες αυτές κινδυνεύει άμεσα η λειτουργία του Κέντρου Ημέρας.
Έτσι, αποδεικνύεται στην πράξη ότι το Κράτος Πρόνοιας στέκεται ανάλγητο απέναντι στις ανάγκες των πλέον ευπαθών ομάδων πληθυσμού. Ενόσω το αρμόδιο υπουργείο κωφεύει, εμείς συνεχίζουμε το δύσκολο έργο μας για όσο αντέξουμε. Αναρωτιόμαστε όμως, θα αφήσουμε χωρίς στήριξη τους ασθενείς μας στην δυσκολότερη περίοδο της ζωής τους; Έχουμε όλοι ευθύνη.