Ειδήσεις

5 Φεβ 2009

Η προκήρυξη της "Σέχτας Επαναστατών" τρομάζει με τον κυνισμό της - "Στόχος μας ήταν να εκτελέσουμε..."

Οργάνωση που έχει στενή «συγγένεια» με τον Επαναστατικό Αγώνα χαρακτηρίζει η Αστυνομία τη Σέχτα Επαναστατών, που ανέλαβε χθες, με προκήρυξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα», την ευθύνη για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού.

O τρόπος της «επιχειρησιακής» δράσης, η ανάδειξη της Αστυνομίας και κάθε ενός αστυνομικού σε υπ΄ αριθμόν ένα στόχους, τα όπλα που διαθέτουν και χρησιμοποιούνται κυρίως από κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου και ο προσδιορισμός των Εξαρχείων ως χώρος δράσης του αντάρτικου πόλεων που επικαλούνται είναι βασικά κοινά σημεία στις δύο οργανώσεις.
………..
Συνεχίζεται…

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας, μάλιστα, ακόμη και η επιλογή του όρου «σέχτα» για την επωνυμία της οργάνωσης δεν είναι τυχαία και ενδεχομένως παραπέμπει στη «συγγενική» τους σχέση με τον Επαναστατικό Αγώνα.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα η Αντιτρομοκρατική εκτιμούσε ότι υπήρχε κινητικότητα και διαφοροποίηση μελών στους κόλπους του Επαναστατικού Αγώνα με στόχο την κλιμάκωση των χτυπημάτων. Η διαφοροποίηση αυτή, όπως υποδηλώνει η προκήρυξη, έγινε σαφέστερη και ενδεχομένως αποτέλεσε και το γεγονός που γέννησε τη Σέχτα Επαναστατών, όταν ο Επαναστατικός Αγώνας επέλεξε να χτυπήσει εναντίον των τριών αστυνομικών στα Εξάρχεια.

Έτσι, αν και συμφωνούν «με τους αγωνιστές για την επιλογή τους να στοχοποιήσουν την αστυνομία», εντούτοις κάνουν απολύτως σαφή τη διαφωνία τους στην επιλογή του τόπου «που διάλεξαν να αναμετρηθούν με τα γουρούνια». Όπως γράφουν, «βασική αρχή του αντάρτικου πόλης είναι πως δεν χτυπάμε απ΄ τα εδάφη που αναπτύσσονται οι πολύμορφες διαδικασίες του αγώνα, μετατρέποντάς τα σε ευάλωτες ζώνες καταστολής.

Αντίθετα προσβάλλουμε το άβατο του εχθρού»: κάνουν έντονη κριτική και καταλογίζουν στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα την ευθύνη για την παρουσία της Αστυνομίας στα Εξάρχεια και τους εκτεταμένους ελέγχους που ακολούθησαν το χτύπημα με θύμα τον 21χρονο Διαμαντή Μαντζούνη.

«Δεν σέβονται τη ζωή»

Οι πρωτοεμφανιζόμενοι τρομοκράτες, όμως, που επιχειρούν να συνδέσουν τη δράση και το προφίλ τους με τη Φράξια Κόκκινος Στρατός, τρομάζουν με τον κυνισμό των διατυπώσεών τους, που δείχνουν, σύμφωνα με τους αναλυτές της προκήρυξης, ότι «κινούνται με οργή, δεν έχουν σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και δείχνουν ότι δεν θα διστάσουν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους, όταν οι συνθήκες θα τους ευνοήσουν». Τον κυνισμό, μάλιστα, τον αποδέχονται και οι ίδιοι οι συντάκτες του κειμένου- γράφτηκε περίπου είκοσι ώρες μετά την επίθεση στο Τμήμα του Κορυδαλλού, σύμφωνα με την «ηλεκτρονική ταυτότητα» του κειμένου. «Ίσως κάποιοι σοκάρονται απ΄ την κυνικότητά μας και να μιλάνε για έλλειψη πολιτικού και ιδεολογικού υπόβαθρου. Εμείς όμως, δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να δικαιολογήσουμε ή ακόμη και να επεξηγήσουμε τη δράση μας. Δεν κάνουμε πολιτική, κάνουμε αντάρτικο».

«Στρατολόγηση» νέων Η Σέχτα Επαναστατών, όμως, πέρα από τις «ωμές» διατυπώσεις, δηλώνει «επίσημα» αυτό που αποτελούσε τη χειρότερη εκτίμηση των ειδικών σε θέματα τρομοκρατίας μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου: ότι δηλαδή αυτά τα γεγονότα δημιούργησαν και το κατάλληλο κλίμα για τη «στρατολόγηση» νέων που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στους κόλπους οργανώσεων. Οι διεργασίες, άλλωστε, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις έχουν ξεκινήσει ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ΄90, απλώς η ΕΛ.ΑΣ., ιδιαίτερα μετά την εξάρθρωση της 17Ν και του ΕΛΑ, είτε δεν αντιλήφθηκε, είτε δεν θέλησε να αντιληφθεί. «Ήδη γνωρίζουμε πως μερικές δεκάδες μαχητές, γυναίκες και άντρες, προετοιμάζονται να περάσουν στην πρώτη γραμμή της ένοπλης δράσης». Μιλούν ουσιαστικά για τρομοκράτες υπό εκπαίδευση, τους οποίους χαρακτηρίζουν «μαχόμενους σχηματισμούς ενάντια στον μισθοφορικό στρατό του καθεστώτος».



ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥΣ


Οι τρομοκράτες αναδεικνύουν την Αστυνομία και τους αστυνομικούς σε υπ΄ αριθμόν ένα στόχο τους


Επιθέσεις σε Τμήματα Αγ. Βαρβάρας και Κοζάνης με μολότοφ

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ με μολότοφ σε δύο αστυνομικά τμήματα, στην Αγία Βαρβάρα και την Κοζάνη, έγιναν χθες τα ξημερώματα.


Άγνωστοι νεαροί πλησίασαν πεζή το τμήμα της Αγίας Βαρβάρας, εκσφενδόνισαν δύο μολότοφ και απομακρύνθηκαν τρέχοντας πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι αστυνομικοί.

Οι μολότοφ δεν ανεφλέγησαν και δεν προκλήθηκαν ζημιές. Στόχος, όμως, έγινε και το τμήμα της Κοζάνης. Λίγα λεπτά μετά τις 4.00, οι δράστες πλησίασαν το κτίριο από την πλευρά που βρίσκεται ο χώρος στάθμευσης των περιπολικών, περίπου 25 μέτρα από την κεντρική είσοδο. Οι δράστες, οι οποίοι ήταν νεαρής ηλικίας, πέταξαν τρεις αυτοσχέδιες μολότοφ στο πάρκινγκ, από τις οποίες εξερράγη η μία. Από τη φωτιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές σε περιπολικό που ήταν σταθμευμένο, ωστόσο η μικρή εστία σβήστηκε αμέσως από αστυνομικούς που πετάχτηκαν στον δρόμο. Οι δράστες απομακρύνθηκαν, ενώ οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν από το σημείο τις δύο μολότοφ που δεν εξερράγησαν, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα των νεαρών. Εμπρηστές, όμως χτύπησαν χθες τα ξημερώματα και σε έκθεση αυτοκινήτων στο Χαλάνδρι. Οι δράστες χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό (γκαζάκια) πυρπόλησαν τον χώρο. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν 14 αυτοκίνητα και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε άλλα τρία.

Εμφανίζονται εξοπλισμένοι και αποφασισμένοι


ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ αναφορά στα όπλα που διαθέτουν και χρησιμοποίησαν ήδη στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα του Κορυδαλλού, κάνουν στην προκήρυξή τους οι τρομοκράτες. Όπως λένε, η επιλογή του Τμήματος έγινε διότι απέχει 500 μέτρα από τις φυλακές του Κορυδαλλού και στόχος ήταν να σκοτώσουν. Περιγράφουν τον χώρο και τα σημεία στα οποία βρισκόταν ο αστυνομικός φρουρός που γλίτωσε από θαύμα από τα πυρά τους και λένε ότι χρησιμοποίησαν ένα υποπολυβόλο τύπου Σκόρπιον των 7,65 mm, ένα πιστόλι των 9 mm και μία αμυντική χειροβομβίδα που δεν εξερράγη όταν την έριξαν στους αστυνομικούς. «Τυχεροί αυτοί, άτυχοι εμείς, την επόμενη φορά δεν θα έχουν την τύχη με το μέρος τους(...) Το οργανωμένο αντάρτικο πόλης είναι ο μόνος δρόμος των επαναστατικών δυνάμεων για την ανατροπή».

Τα όπλα των τρομοκρατών και η προέλευσή τους προβληματίζουν έντονα την Αστυνομία. Άλλωστε, η ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώνει πλέον ότι σε μικρό διάστημα όχι μία, αλλά δύο οργανώσεις διαθέτουν σημαντικό οπλοστάσιο. Ωστόσο, Σκόρπιον έχουν βρεθεί τόσο στο οπλοστάσιο των συλληφθέντων «ληστών με τα μαύρα» όσο και πρόσφατα στην κατοχή του Βασίλη Παλαιοκώστα, μετά τη σύλληψή του για την απαγωγή του κ. Γ. Μυλωνά.


Επισημαίνει βεβαίως η Αστυνομία ότι συγκατηγορούμενοι του Παλαιοκώστα έχουν δράση στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι ίδιοι οι τρομοκράτες πάντως απαντούν με τον ίδιο κυνισμό και στα ερωτήματα για τα όπλα. «Πίστευε κανείς πως θα μιλάγαμε για αγώνα χωρίς ταυτόχρονα να οπλιστούμε και να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα πάντα γι΄ αυτόν;», λένε. Κορυφώνοντας τις απειλές τους εναντίον κάθε αστυνομικού, σημειώνουν ότι «από ΄δώ και πέρα η ζωή κάθε μπάτσου κοστίζει όσο και μια σφαίρα, ενώ τα σώματά τους αποτελούν ιδανικό σημείο εξάσκησης σκοποβολής».