Ειδήσεις

5 Απρ 2009

Τι είναι το airsoft;

Ορισμός: Το χόμπι αυτό αφορά τη συλλογή πραγματικών, μη θανάσιμων, γνήσιων αντιγράφων πραγματικών όπλων είτε για σκοπούς εκπαίδευσης, επίδειξης, σκοποβολής, συλλογής ή για τη συμμετοχή σε φιλικό ανταγωνιστικό παιχνίδι Airsoft.
……
Συνεχίζεται…


Ιστορία: Το Airsoft ως άθλημα ξεκίνησε στην Ιαπωνία στις αρχές του 1980. Η κατοχή όπλων στην Ιαπωνία ήταν παράνομη αλλά παράλληλα υπήρχε αυξανόμενο ενδιαφέρον για αυτά, γεγονός που έκανε μια εταιρεία να ξεκινήσει την παραγωγή αντιγράφων όπλων που λειτουργούσαν με ελατήριο και τα οποία εκτόξευαν πλαστικά σφαιρίδια μεγέθους 6mm. Ορισμένοι επιμένουν ότι το Airsoft προέρχεται από το paintball (χρωματοσφαίρηση), ωστόσο, θα πρέπει να αναφερθεί συνοπτικά ότι δεν υπάρχουν όπλά paintball τα οποία να εκσφενδονίζουν σφαιρίδια διαμετρήματος .22. Τα τελευταία χρόνια της δεκαετίας του 80’, το άθλημα εμφανίστηκε σε γειτονικές χώρες της Ιαπωνίας όπως στο Χόνγκ-Κονγκ, την Κορέα, την Ταϊβάν και τις Φιλλιπίνες. Το Airsoft εμφανίστηκε στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη στα μέσα του 1990 και μόλις τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει αναπτυχθεί στις εν λόγω Ηπείρους.
Τα όπλα: Στην ουσία είναι τα ίδια τα όπλα το στοιχείο εκείνο που προσελκύει τους παίκτες στο άθλημα αυτό. Τα όπλα Airsoft είναι γνήσια αντίγραφα κλίμακας 1:1 των πραγματικών όπλων και εκσφενδονίζουν στρογγυλές, πλαστικές σφαίρες μεγέθους 6mm γνωστές και ως "BBs" οι οποίες εξέρχονται από την κάνη του όπλου με συμπιεσμένο αέρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα όπλα Airsoft μοιάζουν σε όψη και λειτουργικότητα με το πραγματικό όπλο του οποίου αποτελούν γνήσιο αντίγραφο. Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι τα όπλα Airsoft έχουν την ίδια όψη, αίσθηση, βάρος και λειτουργίες με τα πραγματικά όπλα. Συχνά ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσει κανείς ποιο είναι το όπλο είναι το πραγματικό και ποιο το αντίγραφο είναι να πατήσει τη σκανδάλη.

Περισσότερα: http://www.greekalert.com/2009/04/airsoft.html