Ειδήσεις

12 Μαΐ 2008

Οι Σκοπιανοί καταγγέλλουν Έλληνες για επίθεση και ζημιές στα φορτηγά τους. Δείτε το ρεπορτάζ του καναλιού Α1 των Σκοπίων

Μεταφράζουμε το συνοδευτικό κείμενο του βίντεο: "Δεύτερη επίθεση στους Μακεδόνες πολίτες στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά ένας πατέρας, ο L.S. 67 χρονών και ο γιος του, ο D.S., 29 χρονών, που επέστρεφαν με το φορτηγό τους στη Μακεδονία δέχτηκαν επίθεση στο δρόμο μεταξύ της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών της Μακεδονίας. Σύμφωνα με την έκθεση, το φορτηγό τους το σταμάτησαν βίαια τρία επιβατικά οχήματα. Πέντε Έλληνες πήραν από τα αυτοκίνητά τους μεταλλικά στυλιάρια και προσπάθησαν να σπάσουν το φορτηγό του Μακεδόνα.
Ο πατέρας και ο γιος κατόρθωσαν να σταματήσουν το σπάσιμο του φορτηγού, αλλά δεν μπορούσαν να σταματήσουν τη ζημιά στις πόρτες τους. Ενώ σταμάτησαν οι δύο Έλληνες, οι άλλοι τρεις συνέθλιβαν τις πόρτες τους και όπως στο χθεσινό επεισόδιο "πείραξαν" τα διεθνή μακεδονικά διακριτικά «MK».
Η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη επειδή οι Έλληνες, εκτός από το ότι βίαια σταμάτησαν το φορτηγό, είχαν μαζί τους ανεξίτηλο σπρέι με το οποίο έγραψαν «GR» (διεθνή διακριτικά για την Ελλάδα) σε διάφορες θέσεις στο φορτηγό".
.