Ειδήσεις

31 Μαΐ 2008

"Παρέμβαση ενάντια στην ακρίβεια" με "απαλλοτρίωση" είδων πρώτης ανάγκης από σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας

Σήμερα στις 12:30 πραγματοποιήθηκε "παρέμβαση ενάντια στην ακρίβεια" στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης», στη Χαριλάου Τρικούπη.
Απαλλοτριώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, απορρυπαντικά και άλλα) τα οποία μοιράστηκαν όλα στους περαστικούς της λαϊκής αγοράς των Εξαρχείων, μαζί με το κείμενο που ακολουθεί: Τον τελευταίο καιρό, είμαστε όλοι μάρτυρες (κυριολεκτικά και μεταφορικά) ενός φαινόμενου που ανέκαθεν διέκρινε την τακτική των επιχειρηματιών και των εξουσιαστών γενικότερα. Βασικά προϊόντα να πωλούνται σε απλησίαστες τιμές, επειδή έτσι είναι η «ελεύθερη οικονομία».
Η ίδια «ελεύθερη οικονομία», που μας επιβάλλει να χάνουμε…

τη μισή μας ζωή στα κάτεργα των χώρων εργασίας για 600 ευρώ. Βασικά είδη διατροφής που παράγονται στον τόπο μας, πωλούνται σε διπλάσια σχεδόν τιμή, απ' ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.Την ίδια στιγμή, τρόφιμα που βρίσκονται καθημερινά στο πιάτο μας, όπως το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο, εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, παρόλο που χιλιάδες τόνοι βρέθηκαν μολυσμένοι με ορυκτέλαιο. Κυβέρνηση και υπουργοί μιλούν για μεμονωμένα φιανόμενα κερδοσκόπων, προσπαθώντας με γελοία επικοινωνιακά τρικ (βλέπε δέσμη 41 μέτρων για την ακρίβεια) να κατευνάσουν την κοινωνική οργή. Από κοντά και οι γνωστοί ρουφιάνοι τους (ΤV, εφημερίδες) σπεύδουν να σιγοντάρουν ό,τι διατάσσουν τα αφεντικά τους. Από το παιχνίδι δε λείπουν φυσικά και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, μιλώντας γενικά και αόριστα για ανεξέλεγκτη αγορά, για απομόνωση των κερδοσκόπων και για τη σημασία της καταναλωτικής συνείδησης.Μια συνείδηση που κατασκευάζεται -βέβαια!- μεθοδευμένα, μέσα από τηλεοπτικές διαφημίσεις και συστηματική καλλιέργεια του υπερκαταναλωτισμού.Επειδή αρνούμαστε να μπούμε σε αυτό το στημένο παιχνίδι, εφαρμόζουμε στη πράξη, τη δική μας..... "δέσμη μέτρων" απέναντι στην ασυδοσία των αφεντικών!
ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ !!!!!ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ - ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ


http://seeyouonthebarricades.blogspot.com/2008/05/blog-post.html