Ειδήσεις

23 Μαΐ 2008

Στο προσκήνιο επανέρχεται η Μονή Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος όπου στο παρελθόν έχουν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια, μεταξύ μοναχών και της ομάδας Μεθοδίου

Στο προσκήνιο επανέρχεται η Μονή Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος όπου στο παρελθόν έχουν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια, μεταξύ των μοναχών και της ομάδας Μεθοδίου που αρνείται, παρά τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, να απομακρυνθεί από την ιερά μονή.
Με μια πολυσέλιδη πρότασή του ο εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Βασίλης Φλωριδης, διαπιστώνει την καθυστέρηση που υπάρχει στην αντίδραση της πολιτείας για την απομάκρυνση των συγκεκριμένων μοναχών και ζητά την άμεση επέμβαση δημοσιάς δύναμης.
Δεν μπορούμε να τους βγάλουμε με τη βία ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών, χθες.
Η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν και συμφωνά με τις αποφάσεις της ιεράς κοινότητος, ώστε να απομακρυνθούν οι σχηματικοί σε καμιά περίπτωση όμως με τη χρήση βίας.
Ο εισαγγελέας πρωτοδικών θεωρεί ότι η κατάσταση που επικρατεί στη μονή, θέτει σε κίνδυνο την ενότητα του Αγίου Ορούς και των ελληνικών εθνικών συμφερόντων, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι μοναχοί της ομάδας Μεθοδίου τις αποφάσεις του Οικουμενικό Πατριάρχης και της ηγεσίας της ελλαδικής εκκλησίας.
Η κατάσταση δημιουργεί ιδιαίτερη επικινδυνότητα.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και όλη η Εκκλησιαστική ιεραρχία εξυβρίζονται καθημερινά μέσα στο ίδιο το κέντρο της ορθοδοξίας, που είναι το Άγιον Όρος, από μια ομάδα φανατικών ατόμων.
Ο κ. Φλωριδης, διατυπώνει ανησυχίες για επέκταση του φαινόμενου της παράνομης κατοχής των μοναστηριών του Αγίου Όρους και από άλλες ομάδες μοναχών.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
http://thepetitionsite.com/takeaction/445123072 Ελλάδα: Βοηθήστε να λάβει τέλος ο διωγμός πάνω από 100 μοναχών
http://euphrosynoscafe.com/forum/viewtopic.php?t=7518&sid=5be2de188ff4749c5528e2ff403faf9b Υπογραφές υπέρ της Ι.Μ. Εσφιγμένου υπό το Μεθόδιο
https://www.secure.europarl.europa.eu/parliament/public/petition/secured/submit.do?language=EL Υποβολή αναφοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με παραπομπή στην πρωτοϋποβληθείσα αναφορά 361/2002 http://a41655540.web.aplus.net/esphigmenou/petition361-2002.gif
Τέλος στο http://esphigmenou.com στην ενότητα πάνω αριστερά What Can I Do to Help? προτείνονται μια σειρά από δράσεις για την ενίσχυση του αγώνα των μοναχών