Ειδήσεις

28 Ιουν 2008

Πρόστιμο στην ΕΛΑΣ

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ στην Ελληνική Αστυνομία, επειδή κατά τη διάρκεια φοιτητικού συλλαλητηρίου το Μάρτιο του 2007 λειτουργούσαν οι κάμερες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων, παρά τη σχετική απαγόρευση. ……………..
Συνεχίζεται

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, "οι ελεγκτές της Αρχής διαπίστωσαν ότι, την ημέρα του συλλαλητηρίου, οι κάμερες που είναι τοποθετημένες στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον πεζόδρομο της οδού Κοραή και στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Αιόλου, λειτουργούσαν και άλλαζαν κατεύθυνση ανάλογα με τη φορά της πορείας".

Στην απόφαση αναφέρεται επίσης, ότι "άλλοι ελεγκτές της Αρχής, οι οποίοι ήταν στην αίθουσα Μέτρων Τάξης στην ΓΑΔΑ, στη Λ. Αλεξάνδρας, διαπίστωσαν ότι από τις κάμερες οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ παρακολουθούσαν το συλλαλητήριο και την πορεία, παρουσία δύο εισαγγελέων".

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή είχε επιβάλει το 2006, πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ, στην ΕΛ.ΑΣ, επειδή ελεγκτές της Αρχής διαπίστωσαν ότι οι κάμερες λειτουργούσαν παρά την απαγόρευση.Από: http://www.skai.gr/