Ειδήσεις

28 Ιουν 2008

Είμαστε bloggers και βρίζουμε τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, τα οποία ταυτόχρονα αντιγράφουμε μέχρι αηδίας με «αποκλειστικά», «σε λίγο» και «πρωτιές»

Αυτό είναι το επίπεδο κάποιων…
«Ανοίγουμε ένα blog, γράφουμε ό,τι γράφουμε και βρίζουμε τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, τα οποία ταυτόχρονα αντιγράφουμε μέχρι αηδίας με «αποκλειστικά», «σε λίγο» και «πρωτιές»…
Αλήθεια, ποιον αγνό, χομπίστα blogger ενδιαφέρουν αυτά;
Κάποιοι bloggers ξεκατινιάζονται καθημερινά…
Ποιον ενδιαφέρουν τα προσωπικά τους;
Γιατί δεν ανταλλάσσουν e-mail μεταξύ τους και «μιλούν» με αναρτήσεις;
Blogάρουν λίγο καιρό και έχουν "ρίξει" το επίπεδό τους όσο δεν πάει άλλο.
Προσπαθούν να βάλουν το blogging σε… «καλούπια»…
Δεν ανέχονται αντίθετες απόψεις ή άλλες που νομίζουν ότι θίγουν τους ίδιους…
Πάσχουν από μανία καταδίωξης και φόβο για το… «γείτονα» στην ιντερνετική κοινότητα…
Έχουν «μεθύσει» από μια ουσιαστικά ανύπαρκτη δήθεν δόξα κάποιων «κλικ» παραπάνω.
Δεν καταλαβαίνουν το πολύ απλό: Μπορεί να τους διαβάζουν, αλλά δεν τους εμπιστεύονται, ούτε τους υπολογίζουν…
Άρα ο φόβος ότι αν η… αξιόλογη γραφή τους λείψει από την blogόσφαιρα κάτι κακό θα γίνει, είναι τελείως αβάσιμοι.

Επαναλαμβάνω: Αυτό είναι το επίπεδο κάποιων
..............
Ε.Κ.

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Αν πλί φουά:

Blog σημαίνει "web-log", ημερολόγιο ιστού. Προσφέρει κριτική, καταγράφει προσωπικές απόψεις, δίνει την ευκαιρία για συζήτηση σε μέλη ομάδας με κοινά ενδιαφέροντα. Δίνει πρόσβαση σε πολίτες προς ορισμένες ιδέες υπό διαβούλευση, υπό διαμόρφωση. Παρέχει συνδέσμους/παραπομπές προς έγκυρη ενημέρωση από ιστότοπους μέσων (όχι ιστολόγια) και την τεκμηρίωση ιστορικών ή/και επιστημονικών δεδομένων πάλι από ειδικές διαδικτυακές βιβλιοθήκες.

Οποιος νομίζει ότι ενημερώνει μέσω blog είναι από άσχετος έως εντελώς γελοίος. Πάνω από κάθε ιστολόγιο κρέμεται μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ νοητή επιγραφή που λέει "υποκειμενικές απόψεις, διαβάστε ιδία ευθύνη".

Κατά κανόνα, τον τελευταίο καιρό ειδικά, έχει γεμίσει ο κόσμος τζαμπατζήδες δημοσιογράφους που νομίζουν ότι υπάρχει είδος "ενημερωτικό blog". Είναι το απόλυτο οξύμωρο. Υπάρχει (δυστυχώς) μια πολύ μεγάλη μερίδα "ειδικών" δημοσιογράφων που κάνουν αυτό το πράγμα με αυτόν τον τρόπο. Τους είναι αδύνατον να διακρίνουν πότε είναι στην αίθουσα σύνταξης, πότε στο blog και πότε στην τουαλέτα. Ενίοτε "τα κάνουν πάνω τους" στο γραφείο, "δημοσιογραφούν" στα blogs και μεταφέρουν τις υποκειμενικές τους απόψεις κατά την διάρκεια δελτίων.

Είναι το σιχαμερό εκείνο είδος που περιφέρεται στα studios και τους διαδρόμους τραβώντας σαν σκυλάκι τα ακουστικά από το βύσμα. Είναι το είδος που ρεύεται στο τηλέφωνο με τον πολιτικό και απαιτεί να κοπεί στο μοντάζ. Είναι το είδος που μάχεται διαγκωνιζόμενο να γλείψει τον πολιτικό και να ρουφιανέψει τον συνάδελφο πρώτο. Είναι το είδος που τρώει σαν ζώο σουβλάκια πάνω από το τραπέζι συνεντεύξεων. Είναι το είδος που ρίχνει την στάχτη από το κωλοτσιγάρο του στα faders και στα pods κονσόλας 300.000 ευρώ και μονταζιέρας του ενός εκατομμυρίου. Είναι το κουφό ζώο που καίει DT770 K40 από τις "τσίτες". Που μιλώντας φτύνει σάλια επάνω στο u58 Neumann, που αφήνει τα μαλλιά του στο Electrovoice.

Αν κακόβουλοι υβριστές δημοσιογράφοι τα βάλουν με τους blogers θα εκπλαγούν από τις πληροφορίες που υπάρχουν αλλά από "συναδελφική" αλληλεγγύη δεν βγαίνουν ακόμα στη φόρα.

Ολα αυτά τα γράφει κάποιος που δουλεύει στο Ιντερνετ από καταβολής του με galacticom bbs και με plug-ins για forum. Τα γράφει κάποιος που είχε σχέση και την διαχείριση με τις πρώτες bbs στη Ελλάδα και με την διασύνδεσή τους με το διαδίκτυο όταν αργότερα ήρθε μέσω EIE Δημόκριτου και Forthnet.. ΤΑ γράφει κάποιος που γνωρίζει "από μέσα" τι είναι ο δημοσιοκάφρος.

Για τούτο λοιπόν, καλό θα είναι, πριν εμφανιστεί ο επόμενος "επί παντός επιστητού" για να μας μιλήσει για το πως "πρέπει να είναι τα blogs", να μάθει πρώτα να χρησιμοποιεί το ποντίκι. Μετά να μάθει τα βασικά για την δεοντολογία τόσο στο δίκτυο όσο και στο μέσο που εργάζεται. Είναι γελοίο να προσπαθείς να οδηγήσεις αυτοκίνητο όπως θα έκανες με μια βάρκα. Είναι γελοίο να προσπαθείς να διδάξεις οδήγηση όταν δεν έμαθες ακόμα ουτε να περπατάς. Η κατανόηση, η επιείκεια και η πίστωση χρόνου, δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως αφορμή για παπαρολογία "ειδικού κήρυκος". Μείνετε στα blogs, αλλά σεβαστείτε τους κανόνες τους, την δεοντολογία και το εθιμικό τους.

Κατάντησε γελοίο πια με τους ξερόλες!!!
Είναι σαν να μας "κατηχεί" περί πολεοδομίας ο... Μαγγίνας!

Υπάρχουν πάντα οι παλιοί και όσο και να κάνουμε υπομονή μέχρι "το παιδί να μάθει" υπάρχουν στιγμές που δεν κρατιέται ο άνθρωπος...

Τότε είναι που γελάμε μαζί σας!
Τοτε είναι δύσκολο να αντισταθείς στο πειρασμό να πεις κι εσύ αυτά που γνωρίζεις και μετά... μαία γυρί πηχθήτω!