Ειδήσεις

27 Ιουν 2008

Κούκλες με σύνδρομο Down

Μπορεί να έχουν σύνδρομο Down, τύφλωση, να κάνουν χημειοθεραπεία, δεν παύουν όμως να είναι κούκλες. Και δεν συμφωνούν όλοι με τη διάθεση τους στην αγορά. Για ορισμένους είναι ένα κακό αστείο, για άλλους όμως μια αντανάκλαση της πραγματικότητας.
Η πρώτη εντύπωση είναι συνήθως ψευδής. Μοιάζουν με όλες τις άλλες κούκλες και δείχνουν τέλειες όσον αφορά την πλαστικότητά τους. Μια πιο προσεκτική ματιά όμως επιβεβαιώνει πως παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες σε ορισμένα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, το στόμα τους είναι μισάνοιχτο και φαίνεται η γλώσσα, τα αυτιά είναι χαμηλότερα
Η πρώτη εντύπωση είναι συνήθως ψευδής. Μοιάζουν με όλες τις άλλες κούκλες και δείχνουν τέλειες όσον αφορά την πλαστικότητά τους. Μια πιο προσεκτική ματιά όμως επιβεβαιώνει πως παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες σε ορισμένα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, το στόμα τους είναι μισάνοιχτο και φαίνεται η γλώσσα, τα αυτιά είναι χαμηλότερα στο κεφάλι, ο λαιμός κοντός και τα μάτια τους ελαφρώς τραβηγμένα. Κάπως έτσι είναι μια κούκλα με σύνδρομο Down, η κούκλα που έχει σχεδιαστεί για να δώσει στα παιδιά με αυτή τη γενετική διαταραχή ένα παιχνίδι το οποίο αναπαριστά τον ίδιο τους τον εαυτό.
………..
Περισσότερα: http://www.tanea.gr