Ειδήσεις

27 Ιουν 2008

Δήλωση του Νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρού σχετικά με την απόφαση της Νομαρχίας να καλύψει μέρος των εξόδων του Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Η πρόθεση της Νομαρχίας Αθηνών να αναλάβει μέρος των δαπανών για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι μια πολιτική απόφαση που ελήφθη στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Το Συνέδριο αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός με το οποίο θα προβληθεί παγκόσμια η χώρα μας, καθώς για αρκετές ημέρες θα είναι στο επίκεντρο της διεθνούς πολιτικής σκηνής.
………
Συνεχίζεται

Τα θέματα που θα απασχολήσουν το Συνέδριο θα είναι οι κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη, η εδραίωση της ειρήνης, ο αποκλεισμός της βίας, η καταπολέμηση της φτώχειας, η παγκόσμια οικονομία και η μετανάστευση, πολιτικές προτεραιότητες και στρατηγικές της Διεθνούς Κοινότητας για τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για πολύ σημαντικά αντικείμενα και το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων και των ομιλητών με αντιπροσωπείες από 140 χώρες από όλο τον κόσμο, αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα των εργασιών του Συνεδρίου και των αποτελεσμάτων του. Η επιτυχημένη διοργάνωσή του θα προσδώσει επιπλέον διεθνή αναγνώριση για τη χώρα μας.



Στο 23ο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν Αρχηγοί Κρατών, Πρωθυπουργοί, Υπουργοί Εξωτερικών, διεθνείς προσωπικότητες και αντιπροσωπείες σοσιαλιστικών κομμάτων από όλο τον κόσμο, με στόχο την εξεύρεση λύσεων για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον πλανήτη και τον συντονισμό των δράσεων για ένα καλύτερο μέλλον. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα λάβει χώρα και η εκλογή Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.



Διατυπώθηκαν εντός και εκτός Νομαρχιακού Συμβουλίου διαφορετικές απόψεις. Σεβαστές. Εκείνη που δεν είναι σεβαστή είναι η φωνή μιας βουλευτού της Ν.Δ., η οποία κατήγγειλε «δήθεν σκάνδαλο».


Ζήτησα εγγράφως στις 19.6.2008 από τον Υπουργό Οικονομικών και στις 24.6.2008 από τον Υπουργό Εσωτερικών την προσωπική τους συμβολή ώστε να βρεθεί λύση για την εκταμίευση του ποσού των 500.000 ευρώ από τη Νομαρχία Αθηνών.
Όλα έγιναν με διαφάνεια και όχι «εν κρυπτώ». Το αίτημα υποβλήθηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών και η συζήτηση του θέματος έγινε δημόσια και χωρίς παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Το ίδιο έγινε και στη συνεργασία με τους δύο Υπουργούς.



Επειδή τα χρονικά περιθώρια μέχρι την έναρξη του Συνεδρίου είναι ασφυκτικά και τα γραφειοκρατικά εμπόδια ανυπέρβλητα, τελικώς επελέγη -σε συνεργασία με το ΥΠΕΣΔΑ- η λύση να δοθεί το συγκεκριμένο ποσό από τη Βουλή των Ελλήνων και όχι από τη Νομαρχία Αθηνών.
Εάν η χρηματοδότηση δράσεων των πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων από τη Νομαρχία Αθηνών θεωρείται –και μάλιστα από βουλευτή- «σκάνδαλο», τότε ας μη χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» όταν έρχονται στο φως στοιχεία για χρηματοδοτήσεις κομμάτων από ιδιωτικές εταιρίες.
Ας επιλέξουν τι θέλουν.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 σχόλια:

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

"Συντρόφισες και σύντροφοι, σας χέζω, όλους!"

Ανώνυμος είπε...

Κατά τα άλλα "δεν έχουμε λεφτά για πυροπροστασία" αλήτες! Τσουκάτοι!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ; Οι πράσινοι Νομάρχες Σγουρός και Μίχας χρηματοδοτούν το συνέδριο των σοσιαλιστών την επόμενη εβδομάδα ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ;
Δεν υπάρχει Εισαγγελέας βρε παιδιά;
Αυτοί μας πηδάνε και το φωνάζουν κιόλας!!