Ειδήσεις

21 Σεπ 2008

Για τη Μονή Βατοπαιδίου

Μήνυμα αναγνώστη

.....

Σχετικά με το θέμα της Ι. Μ. Βατοπεδίου και ειδικότερα ως προς το ολυμπιακό ακίνητο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στους υπολογισμούς όχι μόνον το κόστος κατασκευής (~ 56 εκ. €), αλλά και η αξία της γης, προκειμένου να προσδιορισθεί η συνολική αξία του συγκεκριμένου ακινήτου (οικόπεδο και κτίρια).

Αναφέρατε, βάσει ρεπορτάζ, ότι :



  • Κόστος κατασκευής : ~ 56 εκ. €, χωρίς την αξία της γης, η οποία είναι ~ 15 - 20 εκ. €, ήτοι αθροιστικά ~ 70 - 75 εκ. €

  • Αξία ανταλλαγής από το Ελληνικό Δημόσιο : ~ 20 εκ. €

  • Τίμημα πώλησης από την Ι.Μ. Βατοπεδίου : ~ 41 εκ. €

    Την υπεραξία 75 – 41 = 34 εκ € ποιος την καρπώθηκε;
    ……
    Συνεχίζεται…

    Απλώς, κάποιος επιχειρηματίας απέκτησε ένα ακίνητο αξίας 75 εκ. €, καταβάλλοντας τίμημα μόλις 41 εκ. €. Εάν είναι έτσι τότε σίγουρα θα το πουλήσει και αυτός με τη σειρά του ώστε να ρευστοποιήσει την υπολειπόμενη υπεραξία 34 εκ. €. Υπάρχει φαγητό για όλους ! ! !

    Σκεπτόμενος κανείς, αναρωτιέται : Τα συμβόλαια έγιναν στην πραγματική εμπορική αξία η οποία συμφωνήθηκε για την αγοραπωλησία; Μήπως ακολουθήθηκε η συνήθης πρακτική, στα συμβόλαια να αναφέρθηκε μία εικονική αξία, μικρότερη της πραγματικής για την οποία έγινε η αγοροπωλησία ;

    Είναι πάρα πολλά τα λεφτά ! ! !

    Εάν το Ελληνικό Δημόσιο πουλάει δημόσια γη – «φιλέτα ή και απλές μπριζόλες» σε αυτές τις τιμές θα πρέπει για λόγους ισότητας να το πει δημόσια, ώστε όσοι ενδιαφέρονται, να μπορέσουν να αποκτήσουν κάποιο οικόπεδο σε τιμή ευκαιρίας ! ! !

    Με εκτίμηση

    Αθανάσιος Καρίνας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν η Ζαχαρέα δούλευε στο Mega και στον Alpha ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ κ.κ. Πρετεντέρη, Τσίμα, Τρέμη, Καψή, Σπυράκου, Ευαγγελάτε, Βερύκιε, Κύρτσο, Δελατόλα; Τότε δεν ήταν Υπουργός Επικρατείας ο Ρουσόπουλος;
Όλη η Ελλάδα γελάει με τις ανακολουθίες σας, συνάρτηση των συγκυριακών συμφερόντων των αφεντικών σας, Μπόμπολα, Λαμπράκη και Κοντομηνά.
"Πουλημένοι τηλε-ηθοποιοί στην υπηρεσία αδίστακτων επιχειρηματιών" και οι χαζοχαρούμενοι φανατικοί πασόκοι επιχαίρουν για τις δημοσκοπήσεις, τόσο μυαλό έχουν τόσο λένε.
Όταν έλθει η ώρα να εκβιάσουν και το Γιωργάκη, όπως εκβιάζουν σήμερα τον Καραμανλή, οι καναλάρχες απλά θα αλλάξουν στόχο και θα τον ξεφτιλίσουν είτε με προσωπικές επιθέσεις είτε με μαιμού δημοσκοπήσεις.
Εκτός βέβαια εάν έλθει σε συμφωνία μαζί τους.

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

Εντάξει, το'πες το ποιηματάκι σου "αποπάνε". Πές μας τώρα και το "είμαι μια Ελληνοπούλα"...


Είσαι λαμπρό μυαλό!
Κρίμα να είναι σε σώμα βοδιού...