Ειδήσεις

25 Σεπ 2008

Επιστολή των δικηγόρων της Ι.Μ. Βατοπαιδίου στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

ΦΩΤΗΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΩΡΗΣ
& ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Δ Ι Κ Η Γ Ο Ρ Ι Κ H Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
Φώτης Κρεμμύδας Φίλιππος Δωρής Δ.Ν., Καθηγητής
Νίκος Δούναβης Εφη Κυριαζή
Ρούλα Λιώση Δ.Ν. Φανή Καραγιάννη D.E.A. Nancy II
Φρόσω Δημάκου-Κιάου Πατρίτσια Αδαμοπούλου
Δημήτρης Μπούκης LL.M., L.S.E. Κωνσταντίνος Μάλλιος
Βάγιας Παναγιωτόπουλος Δ.Ν., Παν/μιο Μονάχου Βεατρίκη Μεταλληνού
Ολγα Λυσανδροπούλου M.A. Ήριννα Δουκακάρου
Βασίλης Δημητρόπουλος Βασίλης Μπούτος, Μ.Δ.
Γιάννης Μπάστας Ζωή Ναζζάρ
Ιωάννης Λυκούδης


Προς τον
κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Αχαρνών 2
104 38 Αθήνα

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2008
........
Συνεχίζεται...

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

1. Με το υπ’ αριθμ. 2823/22-5-2007 συμβόλαιο ανταλλαγής ακινήτων της συμβολαιογράφου Αθηνών κ. Αικατερίνης Πελέκη – Βουλγαράκη, αντηλλάγη ποσοστό 23,0625/1000 του όλου εμβαδού της λιμνιαίας έκτασης της Βιστωνίδας – Νταλιάνη με τμήμα του αγροκτήματος «ΠΡΟΣΦΟΡΙΟΝ» Ουρανούπολης συνολικής επιφάνειας 8.608.430 τ.μ. Τα δύο ανταλλαγέντα ακίνητα περιγράφονται λεπτομερώς στο προαναφερόμενο συμβόλαιο κατά θέση και όρια.

Κατόπιν αντιδράσεων ορισμένων κατοίκων και τοπικών παραγόντων της περιοχής Ουρανούπολης, που είχε σαν αποκορύφωμα την άσκηση της από 8/2/2008 αγωγής κατοίκων της περιοχής κατά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, του Ελληνικού Δημοσίου και της «ΚΕΔ Α.Ε.», δικάσιμος για τη συζήτηση της οποίας προσδιορίστηκε η 5/6/2008, η Ιερά Μονή, μη επιθυμούσα αναταραχή και αντιδικία με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς, κατά μήνα Απρίλιο 2008 πρότεινε στην «ΚΕΔ Α.Ε.» την ανατροπή της πραγματοποιηθείσας ανταλλαγής με την επιστροφή του ακινήτου της Ουρανούπολης στο Δημόσιο και την αντίστοιχη μεταβίβαση στην Ιερά Μονή του ποσοστού της λιμνιαίας έκτασης Βιστωνίδας – Νταλιάνη.

Στη συνέχεια, συναινούσης της «ΚΕΔ Α.Ε.» και προς ολοκλήρωση των ανωτέρω, συνετάγη σχέδιο ανταλλαγής ακινήτων από την ίδια ως άνω συμβολαιογράφο και υπεβλήθησαν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Αρναίας οι αναγκαίες δηλώσεις τέλους συναλλαγής ακινήτων, οι οποίες και παρελήφθησαν από τον Προϊστάμενο της ανωτέρω Δ.Ο.Υ. στις 22/4/2008.
Ενώ όμως όλα ήταν έτοιμα για την ανατροπή της πρώτης ανταλλαγής και επιστροφή στην προτέρα κατάσταση, αντιπροσωπεία έξι (6) δημοτικών συμβούλων του Δήμου Σταγείρων Ακάνθου, που εκπροσωπούσαν το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή και υπέβαλαν το αίτημα να μην πραγματοποιηθεί η σκοπούμενη ανταλλαγή και να παραμείνει στην κυριότητα της Ιεράς Μονής η έκταση της Ουρανούπολης, διότι έτσι εξυπηρετούνταν κατά τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών. Επίσης την ίδια θέση και το ίδιο αίτημα επανέλαβε και ο Δήμαρχος Σταγείρων Ακάνθου κ. Βλαχόπουλος, ο οποίος μάλιστα επισκέφθηκε την Ιερά Μονή για τον λόγο αυτό.

Η Ιερά Μονή, πεισθείσα και θέλουσα να ικανοποιήσει το αίτημα του Δήμου και εκτιμώντας ότι μετά ταύτα η αντίδραση που είχε εκδηλωθεί ήταν μεμονωμένη και δεν αντιπροσώπευε το κοινό αίσθημα και την επιθυμία των δημοτών του Δήμου Σταγείρων Ακάνθου, απευθύνθηκε εκ νέου στην «ΚΕΔ Α.Ε.» και η νέα ανταλλαγή ματαιώθηκε.

Μεσολάβησαν τα γνωστά σε όλους γεγονότα και η άδικη επίθεση κατά της Ιεράς Μονής από διάφορους παράγοντες, η οποία έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα.

Ενόψει αυτού, η Ιερά Μονή δηλώνει ότι, όπως και στο παρελθόν, προτίθεται να επιστρέψει το ακίνητο της Ουρανούπολης στην κυριότητα της «ΚΕΔ Α.Ε.» ανταλλασσόμενο με οποιοδήποτε άλλο ισάξιο ακίνητο που θα επιλέξει το Ελληνικό Δημόσιο.

Αν για οποιουσδήποτε λόγους δεν επιθυμεί το Ελληνικό Δημόσιο την «αντικατάσταση» του ακινήτου της Ουρανούπολης με άλλο ακίνητο που θα μεταβιβαστεί στην Ιερά Μονή, και πάλι η Ιερά Μονή προτείνει την ανατροπή της πιο πάνω ανταλλαγής και την επιστροφή στην προτέρα (προ της ανταλλαγής) κατάσταση, δηλαδή η Ιερά Μονή να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο το ακίνητο της Ουρανούπολης, με αντίστοιχη επιστροφή στην Ιερά Μονή του ποσοστού της λιμνιαίας έκτασης Βιστωνίδας – Νταλιάνη, που αντιστοιχεί στην ανταλλαγή.

2. Περαιτέρω η Ιερά Μονή όχι μόνο δεν θα είχε οποιαδήποτε αντίρρηση, αλλά είναι έτοιμη, εφόσον βεβαίως επιθυμεί τούτο το Ελληνικό Δημόσιο, να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο όσα εκ των ακινήτων περιήλθαν σε αυτήν στο πλαίσιο των ανταλλαγών και δεν έχουν μεταβιβαστεί σε τρίτους, ανταλλασσόμενα με οποιαδήποτε άλλα ισάξια ακίνητα που θα επιλέξει το Δημόσιο.

Αν όμως δεν επιθυμεί το Ελληνικό Δημόσιο την αντικατάσταση των πιο πάνω ακινήτων με άλλα ακίνητά του που θα μεταβιβαστούν στην Ιερά Μονή, και πάλι η Ιερά Μονή δεν θα είχε αντίρρηση στην ανατροπή των συγκεκριμένων ανταλλαγών και την επιστροφή στην προτέρα (προ της ανταλλαγής) κατάσταση, δηλαδή η Ιερά Μονή να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο τα εν λόγω ακίνητα με αντίστοιχη επιστροφή από το Δημόσιο στην Ιερά Μονή των ποσοστών της λιμνιαίας έκτασης Βιστωνίδας – Νταλιάνη, που αντιστοιχεί κατά περίπτωση σε κάθε μία από τις συγκεκριμένες ανταλλαγές.

3. Κατόπιν αυτών παρακαλούμε για την αποδοχή των παραπάνω προτάσεών μας και τη συνεργασία των αρμοδίων Υπηρεσιών για τη δρομολόγηση των αναγκαίων ενεργειών και πράξεων.

4. Τη διαχείριση των πιο πάνω θεμάτων – υποθέσεων η Ιερά Μονή έχει αναθέσει στη δικηγορική εταιρία «Φ. ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ – Φ. ΔΩΡΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», επί της οδού Ακαδημίας αριθμ. 37, και έχει ορίσει πληρεξούσιους δικηγόρους τους Φώτη Κρεμμύδα, Σπυριδούλα – Αγγελική Λιώση και Βάγια Παναγιωτόπουλο.

Με την πιο πάνω δικηγορική εταιρία και τους πληρεξουσίους δικηγόρους της Ιεράς Μονής δύνανται να έρθουν σε επαφή οι αρμόδιοι από πλευράς Δημοσίου για οποιοδήποτε θέμα, η Ιερά Μονή δε θα τους εφοδιάσει με τα αναγκαία νομιμοποιητικά και πληρεξούσια έγγραφα, που θα χρειαστούν για τη διεκπεραίωση των πιο πάνω θεμάτων – υποθέσεων.

Με τιμή
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος της
Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου




Φώτης Κρεμμύδας

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Δυνατοί και βρωμεροί κρότοι ακούγονται εδώ και μέρες στο Μαξίμου, πάντα σύμφωνα με τις ανεξακρίβωτες πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση μας.

Ο ανίκανος να πάρει έστω και ΜΙΑ μοναδική απόφαση εγκαίρως Καραμανλής, σύμφωνα με αυτές τις ίδιες πληροφορίες, τελικά το ΗΜΠΟΡΕΣΕ!!! Αποφάσισε!

Αποφάσισε, λένε οι πληροφορίες μας, να ΠΑΕΙ ΑΜΕΣΩΣ στην τουαλέτα, κι έτσι, γι αυτή τη φορά, "τα χειρότερα", αποφεύχθησαν...

Α να χαθείς άχρηστε!
Ε, άχρηστε...