Ειδήσεις

24 Σεπ 2008

Κλείδωσαν κατά λάθος τουρίστα στο Βενετσιάνικο κάστρο στο Ηράκλειο Κρήτης!

Τουρίστας που τον πήρε ο ύπνος και "ξέμεινε" κλειδωμένος μέσα στον Κούλε για τρεις ολόκληρες ώρες! Την παρουσία του αντιλήφθηκαν διερχόμενοι πεζοί και οδηγοί της παραλιακής Λεωφόρου του Ηρακλείου χθες, όταν άκουσαν τον 65χρονο τουρίστα να φωνάζει από τις αναστηλωμένες επάλξεις του διώροφου φρουρίου και να καλεί σε βοήθεια.
Το απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε χθες αργά το μεσημέρι και συγκεκριμένα γύρω στις τρεις, όταν οι φύλακες φεύγοντας προφανώς δεν έλεγξαν εξονυχιστικά όλα τα σημεία του κάστρου και, βεβαίως, δεν αντιλήφθηκαν τον τουρίστα που τον είχε πάρει ο ύπνος.
Ο 65χρονος Γερμανός υπήκοος Άλφρεντ Χέκμαντ κοιμόταν βαριά και δεν άκουσε τις σφυρίχτρες που χρησιμοποιούν κατά το κλείσιμο του φρουρίου οι φύλακες. Αποτέλεσμα ήταν ο αλλοδαπός να παραμείνει «φυλακισμένος» περίπου τρεις ώρες.
……..
Συνεχίζεται…

Συνεχίζεται…Όταν ξύπνησε μη έχοντας άλλη επιλογή ο υπήκοος Γερμανίας που διαμένει σε ξενοδοχείο της Αμμουδάρας, κάνοντας διακοπές στο νησί ανέβηκε τελικά στις επάλξεις του φρουρίου και άρχισε να καλεί σε βοήθεια, προκειμένου να του ανοίξουν.
Κάποιος περαστικός αντιλήφθηκε τι συμβαίνει και κάλεσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και ακολούθως άνδρες του Λιμενικού Σώματος έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να διαπιστώσουν το απίστευτο περιστατικό που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στα χρονικά.
Στη συνέχεια, ενημερώθηκε και η αρχαιολογική υπηρεσία και τελικά ο τουρίστας "αφέθηκε ελεύθερος" γύρω στις έξι χθες το απόγευμα.
………….
Από: http://www.neakriti.gr/