Ειδήσεις

29 Ιαν 2009

Στον Αρειο Πάγο η δικογραφία για τις «άγονες γραμμές»

Στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φ. Μακρή υποβλήθηκαν από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου αντίγραφα της ποινικής δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος των μελών της επιτροπής του διαγωνισμού για την κατακύρωση της άγονης επιδοτούμενης γραμμής Ρόδος-Σύμη-Τήλος, Νίσυρος-Κως και σε βάρος των υπευθύνων της εταιρείας ΑΝΕΣ για να ενσωματωθούν στην προκαταρκτική έρευνα που διενεργεί, μετά την υποβολή μήνυσης κατά του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γιώργου Σανιδά, του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αθανάσιου Κονταξή και κατά παντός υπευθύνου, από τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη.
......
Συνεχίζεται...

Ο κ. Καρατζαφέρης προχώρησε στην υποβολή της ως άνω μήνυσης υποστηρίζοντας ότι οι ανωτέρω στέρησαν ή παρακώλυσαν τη Βουλή το συνταγματικό της δικαίωμα να αποφανθεί αυτή, ως μόνη αρμόδια, αν θα ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη κατά του πρώην υπουργού Αιγαίου κ. Τ. Παυλίδη σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου περί ευθύνης Υπουργών.Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης ισχυρίζεται ότι «οι Εισαγγελείς που έθεσαν την υπόθεση στο αρχείο, αξιολογώντας τα στοιχεία, αντί αμελλητί να τη διαβιβάσουν στη Βουλή διέπραξαν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας-προσβολής του πολιτεύματος. Ο κ. Σ. Χατζηγάκης, ως υπουργός Δικαιοσύνης παρέβη το καθήκον του να πράξει τα νόμιμα για την ποινική και πειθαρχική δίωξη των Εισαγγελέων που επιχείρησαν την αποστέρηση εξουσίας της Βουλής».Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατέβαλαν επίπονη προσπάθεια για να τεκμηριώσουν τον ισχυρισμό ότι η δικογραφία που σχημάτισε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Γ. Οικονόμου, που έχει προχωρήσει σε άσκηση ποινικών διώξεων για απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ή/και απιστία και για παράβαση καθήκοντος στα μέλη της επιτροπής του διαγωνισμού για την κατακύρωση της άγονης επιδοτούμενης γραμμής Ρόδος-Σύμη-Τήλος, Νίσυρος-Κως κ.κ. Β. Βοτζούλια, Ευστα. Γεώργη, Ηρακλ. Κουντουρέλλη και Κ. Κουτρούλου κατοίκων Μυτιλήνης και για ηθική αυτουργία στις πράξεις αυτές σε βάρος των υπευθύνων της εταιρείας ΑΝΕΣ, έπρεπε να έχει επεκτατικό αποτέλεσμα και σε βάρος του πρώην Υπουργού κ. Παυλίδη!!

Το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ επιχείρησαν μάλιστα να περάσουν το μήνυμα ότι η �αρχειοθέτηση� της δικογραφίας για τον κ. Παυλίδη από τον Αρειο Πάγο ήταν αποτέλεσμα διαπλοκής δικαστικών λειτουργών και κυβέρνησης!!!

Υπενθυμίζουμε ότι αφορμή για την άσκηση των ποινικών διώξεων έδωσαν οι καταγγελίες των κ.κ. Αν. Αλιφέρη και Γ. Σπανού που επεσήμαναν ότι η ανάθεση ήταν παράνομη διότι η ΑΝΕΣ δεν είχε τότε στην ιδιοκτησία της το πλοίο Πρωτεύς αλλά περίμενε να το αποκτήσει.Στο έγγραφο του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αθ. Κονταξή με το οποίο κρίθηκε ότι δεν έπρεπε να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:«Σας επιστρέφουμε τη συνημμένη δικογραφία, διότι δεν συντρέχει περίπτωση εφαρμογής των αναφερομένων άρθρων 1 και 4 παρ. 1 του Ν. 3.126/2005, ήτοι διαβίβαση αυτής στη Βουλή, αφού από το αποδεικτικό υλικό αφ' ενός μεν δεν καταγγέλλεται ποινικά ο υπουργός, αφ' ετέρου δεν διαπιστώνεται ότι τα καταγγελλόμενα στοιχειοθετούν αξιόποινη πράξη (14 Π.Κ.) που να φέρεται ότι τελέσθηκε υπ' αυτού και έτσι να εμπίπτει στον άνω νόμο».

Σχετική με τη διαδικασία που ακολουθείται ήταν και εγκύκλιος του πρώην εισαγγελέα του Α.Π. κ. Δημ. Λινού:

«Δεν διαβιβάζεται στη Βουλή παν ό,τι αναφέρεται κατά υπουργού -και δη στο πλαίσιο άλλης προκαταρκτικής εξέτασης- αλλά πρέπει να αξιολογείται τούτο prima face και από ποινικής άποψης και να εμπίπτει στο άρθρο 1 του Ν. 3.126/2005 και σε καταφατική περίπτωση να γίνεται αυτή η διαβίβαση αφού μόνον τότε έχει νόημα (αντικείμενο) αυτή και μόνον τότε έχει εφαρμογή το άρθρο 86 του Συντάγματος και ο σκοπός του».


Σημειώνεται με την ευκαιρία ότι η κυρία ανάκριση για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των μελών της επιτροπής εκκρεμεί προς αξιολόγηση ενώπιον του Ανακριτή του Α� τμήματος Ρόδου.


http://aegaio.blogspot.com/