Ειδήσεις

15 Απρ 2008

Στη συμμορία συμμετείχαν όλοι όσοι έλαβαν μέρος στην αναπαραγωγή, στη διακίνηση, στην προσπάθεια δημοσίευσης και πώλησης του DVD, είπε ο Ζαχόπουλος

Από: www.alphatv.gr
.

Ένα δριμύ «κατηγορώ» κατά της 35χρονης κατηγορουμένης και των δύο εμπλεκόμενων στην υπόθεση δικηγόρων αποτελεί η κατάθεση του Χρήστου Ζαχόπουλου στον ανακριτή.
Ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού κατονόμασε τους ανθρώπους που τον εκβίαζαν, κάνοντας λόγο για «συμμορία», στην οποία έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην 35χρονη συμβασιούχο, ενώ χαρακτήρισε την κατάληξή του στην απόπειρα αυτοκτονίας ως μοναδικό «διέξοδο» από τον εκβιασμό.
«Στη συμμορία με πρωτεργάτιδα την 35χρονη θεωρώ ότι συμμετείχαν όλοι όσοι έλαβαν μέρος στην αναπαραγωγή και προσπάθεια διακίνησης του υλικού, καθώς και στην προσπάθεια δημοσίευσης και πώλησης του» είπε χαρακτηριστικά.
Ο συνήγορος ενός εκ των δύο δικηγόρων που εμπλέκει στην υπόθεση ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, Γιάννης Ματζουράνης σχολίασε ότι «αυτά που λέει ο κ. Ζαχόπουλος και μάλιστα χωρίς όρκο, σύντομα θα κληθεί να τα αποδείξει».
Ο «εγκέφαλος» της συμμορίας ήταν για το Χρήστο Ζαχόπουλο η γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση για τρία χρόνια. Μια γυναίκα την οποία εμφανίζει ως άτομο δύσκολο και εριστικό, που χρησιμοποιούσε τους ανθρώπους. «Η 35χρονη μου ζήτησε 200.000 ευρώ και τη μονιμοποίηση της. Μου είπε, ότι αν δεν δώσω τα χρήματα, θα έδινε το υλικό στον Τύπο».
Από τις βολές του πρώην γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού δεν ξέφυγαν ο εργατολόγος και οι άλλο δύο δικηγόροι, για τους οποίους είπε: «Αυτοί το "έπαιζαν" φίλοι, αλλά στην ουσία δρούσαν σαν όργανα της. Συμμετείχαν στον εκβιασμό σε βάρος μου και δρούσαν ως απεσταλμένοι και σαν μεσολαβητές της».
Πρόσθεσε δε ότι «μου πρότειναν, ότι είχαν τρόπο να βγάλουν την 35χρονη από τη μέση και να μην τη δει κανείς και ακόμα ότι μπορούσαν να με προμηθεύσουν με πλαστά χαρτονομίσματα, για να δώσω τις 200.000 ευρώ και να την ξεφορτωθώ. Αρνήθηκα και τα δυο. Το μόνο που τους ζήτησα, ήταν να βρουν το υλικό. Άλλωστε τους είχα προειδοποιήσει ότι θα πέσω από τον 4ο».
Όσο για την συνάντηση του με το διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κατέθεσε ότι «ο κ. Αγγέλου με ρώτησε, αν γνωρίζω ότι υπάρχει ένα DVD. Του απάντησα θετικά και του είπα ότι δέχομαι πιέσεις για χρήματα. Η κυβέρνηση έδειξε άριστη στάση στη συμπεριφορά της απέναντί μου και χειρίστηκε το θέμα πολύ σωστά και δίκαια».
Στις πιεστικές ερωτήσεις του ανακριτή για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να θέσει τέρμα στη ζωή του, ο Χρήστος Ζαχόπουλος ήταν κατηγορηματικός. Πίστευε τότε, όπως είπε, ότι θα έθετε τέρμα στο θέμα ηθικά και δεοντολογικά. Απάντηση στα όσα κατέθεσε εναντίον της, έδωσε άμεσα η 35χρονη από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, υποστηρίζοντας ότι «είναι προφανές, ότι ο κ. Ζαχόπουλος για δικούς του λόγους αποφάσισε να μην πει όλη την αλήθεια για κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης, γεγονός που τον οδήγησε σε κενά και αντιφάσεις, στην προσπάθειά του να αποδώσει επιλεκτικά ευθύνες».

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Στη συμμορία αποχαρακτηρισμού και καταστροφής αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών μνημείων της Ελλάδας, ποιοι και πόσοι συμμετείχαν;

Αυτό είναι το μόνο σημαντικό ερώτημα που θα παραμείνει ερώτημα και μετά από παρέλευση χρόνου.
Για τα υπόλοιπα "βασανιστικά", ας κόψουν όλοι το λαιμό τους. Τόσο απλά.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τον ενόχλησε αυτό που έκανε, το μαθεύτηκε τον πείραξε.

Λέγαν οι παλιοί:
"σ' αρεσ' που γαμι3$@ι κόρη μ', στη γέννα θα τα πούμε..."

Ανώνυμος είπε...

Ποιος σας είπε ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για το σκάνδαλο Ζαχόπουλου με τη διάσταση που εσείς, δηλαδή, όλα τα ΜΜΕ, του δίνετε;
Και εγώ σας λέω ότι κάποιοι αρέσκονται να ακούν και να ξανακούν λεπτομέρειες της ερωτικής του ιστορίας με την 35χρονη και να βλέπουν τον Αναστασιάδη να μαλώνει με τον Τριανταφυλλόπουλο και να διαβάζουν ότι με την κατάθεσή του «έκαψε» την 35χρονη ή «έκαψε» τον εργατολόγο ή «έκαψε» τους δυο δικηγόρους ή «έκαψε» τον «κομιστή» αναλόγως με τα συμφέροντα που εξυπηρετεί το μέσο που παρακολουθούν.
Για το υπουργείο Πολιτισμού και τις ατασθαλίες σε αυτό, για την ουσία δηλαδή, έχετε να μας πείτε κάτι;
Ρωτήθηκε σχετικά από τον ανακριτή και αν ναι, τι απάντησε;