Ειδήσεις

7 Απρ 2008

Ηλεκτρονικής παρακολούθηση των Δημοτικών Αστυνόμων μέσω του συστήματος GPS

Αθήνα, 7 Απριλίου 2008

Αρ. Πρωτ.: 351



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Δευτέρα 7 Απριλίου 2008 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Δημοτικών Αστυνόμων Αθήνας και συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τη Δημοτική Αστυνομία και ιδιαίτερα αυτά που σχετίζονται με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αθηναίων για ηλεκτρονική παρακολούθηση της κίνησης κάθε Δημοτικού Αστυνόμου κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου είναι κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε μέτρα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των Δημοτικών Αστυνόμων, γιατί προσβάλουν την προσωπικότητα των εργαζομένων, αντιβαίνουν των δικαιωμάτων περί προσωπικών δεδομένων και σκοπεύουν στην τρομοκράτησή τους.
Με την ευκαιρία αυτή η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ενημερώθηκε και για το σύστημα του ελέγχου του ηλεκτρονικού παρκαρίσματος (ελεγχόμενης στάθμευσης), από το οποίο φαίνεται ότι προκύπτουν πολλά ζητήματα που δεν σχετίζονται μόνο με τον εισπρακτικό χαρακτήρα αυτού του μέτρου σε βάρος όσων μένουν ή παρκάρουν στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και για την δυνατότητα χρησιμοποίησης πληροφοριών προσωπικού χαρακτήρα, από την ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει την ηλεκτρονική υποστήριξη αυτού του μέτρου.
Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία των εργαζομένων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, της ασφάλειας των κτηρίων της κλπ.
Συμφωνήθηκε επίσης ότι η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πρέπει να επαναθέσει το θέμα των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίες τείνουν να μετατρέψουν την υπηρεσία αυτή σε έναν ακόμη κατασταλτικό μηχανισμό, εξέλιξη για την οποία είμαστε αντίθετοι. Για το σκοπό αυτό συμφωνήθηκε η οργάνωση πανελλαδικής ημερίδας για τα προβλήματα της Δημοτικής Αστυνομίας, ώστε να επεξεργαστεί καλλίτερα η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τις θέσεις της και τις διεκδικήσεις της, ενόψει των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων για το έτος 2008.
Τέλος η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την πλήρη υποστήριξή της στις κινητοποιήσεις του Σωματείου Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, για την μη υλοποίηση της ηλεκτρονικής παρακολούθησης των Δημοτικών Αστυνόμων μέσω του συστήματος GPS.

Από το Γραφείο Τύπου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.