Ειδήσεις

5 Μαΐ 2008

Οι Αμερικανοί γνωρίζουν την ιστορία μας όσον αφορά στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αλλά "κάνουν τα στραβά μάτια"

Με έγγραφο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα την Πρωτομαγιά, από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, αποδεικνύουν ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά την ελληνική ιστορία στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, αλλά για λόγους μάλλον συμφερόντων «κάνουν τα στραβά μάτια».
Στο έγγραφο της φωτογραφίας ("κλικ" για μεγέθυνση) αποκαλύπτεται ότι Αμερικανοί αναγνωρίζουν «μακεδονική εθνότητα» και «μακεδονική γλώσσα» στους γείτονές μας, αλλά όχι «μακεδονική ιστορία», έτσι τουλάχιστον όπως οι σκοπιανοί την εννοούν παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως απογόνους του Μεγάλου Αλέξανδρου και του Φιλίππου.
.
Από την εφημερίδα "Απογευματινή"

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Η διπλωματία δεν είναι κάποια μορφή ευγενούς άμιλλας πάνω σε ζητήματα δικαίου ιδεών και γνώσεων.

Είναι μια σκληρή διαπραγμάτευση οικονομικών και γεωστρατηγικών κυρίως συμφερόντων υπο διαπραγμάτευση από διορισμένους ή αυθαίρετους αξιωματούχους, εμπεριέχει πάντα ανταλλάγματα κάποιου είδους και διέπεται από την βίαιη εφαρμογή των νόμων της ζούγκλας υπό την υποβόσκουσα ενίοτε απειλή πολέμου η οποία ενυπάρχει βαρύτατα συγκεκαλυμμένη με ένα πέπλο υπερβολικού σαβουάρ βίβρ και αυστηρής τήρησης του πρωτοκόλλου. Ορισμένες δε φορές, κι αναλόγως του επιπέδου του διαπραγματευτή, εκτός του πρωτοκόλλου, σημαντικό ρόλο μπορεί παίζουν και διάφοροι άλλοι... κώλοι!

We've been there, we've seen that...

KL