Ειδήσεις

3 Ιουν 2008

Ένα άσχετο, αλλά και σχετικό κείμενο για το "γιο γνωστών ηθοποιών" που συνελήφθη για ναρκωτικά...

Μεσημέρι Δευτέρας, στην οδό Τοσίτσα. Δυο αστυνομικοί κατεβαίνοντας τον πεζόδρομο αποφάσισαν να κάνουν μια μικρή «επιχείρηση σκούπα» στους ναρκομανείς που κάθονταν κατά μήκος του δρόμου.Φωνές, απειλές και μια προτροπή αρκετά επιτακτική, «Άντε να κατεβαίνουμε προς τα κάτω. Ακούτε ρε; Σηκωνόμαστε τώρα! Μην αγριέψω!».
Το αδίκημά τους ήταν προφανές, βρίσκονταν επάνω και όχι "προς τα κάτω" όπως όφειλαν να μείνουν.

Με το «προς τα κάτω» ο αστυνομικός εννοούσε το κομμάτι μεταξύ 3ης Σεπτεμβρίου και πλατείας Βάθη. Ο χώρος, δηλαδή, γύρω από τον ΟΚΑΝΑ.
Με το «προς τα κάτω» εννοούσε το κομμάτι της Αθήνας, εκείνο, που αποτελεί εδώ και καιρό, το... χαλί που κρύβουμε από κάτω το υπαρκτό πρόβλημα των ναρκομανών.
Με το «προς τα κάτω» εννοούσε τον χώρο όπου δέκα άτομα παίρνουν μεθαδόνη μέσα στο κτίριο και άλλα εκατό γυρεύουν την δόση τους απ' έξω.
Με το «προς τα κάτω» ίσως να εννοούσε την Ομόνοια, εκεί που ο ευτραφής πενηντάρης αστυνομικός που, μάλλον, θα βγάλει σύνταξη στην πλατεία (όποιος περνάει καθημερινά από την Ομόνοια, σίγουρα τον έχει δει) αλλάζει πεζοδρόμιο όταν πλακώσουν τα βαποράκια για να μην είναι μπροστά την ώρα της διακίνησης.
Με το «προς τα κάτω» δεν εννοούσε, σίγουρα, την πλατεία Συντάγματος εκεί που κάτι άλλα παλικάρια, συνάδελφοι του, εάν δουν κάποιο ναρκομανή τον ξεβρακώνουν στην κυριολεξία, εξευτελίζοντας τον, ψάχνοντας για καμιά μικροποσότητα με κύριο στόχο να δώσουν το μήνυμα ότι εκεί κανένας κοινωνικά αποκλεισμένος δεν είναι ευπρόσδεκτος.
Το κράτος συνεχίζει να κρύβει ένα υπαρκτό πρόβλημα που μαζί με εκείνο των αστέγων παραμένει στην κορυφή των κοινωνικών προβλημάτων.
Μπορώ να κατανοήσω την μη επέκταση του προγράμματος μεθαδόνης λόγο αυξημένου κόστους (μπορώ άλλα δεν την κατανοώ).
Μπορώ να κατανοήσω ότι οι μεγαλέμποροι ποτέ δεν θα μπουν πίσω από τα κάγκελα, ελέω συμφερόντων.
Αυτό που μου είναι, όμως, αδιανόητο είναι το προφανές.

Στερείστε τους τα πάντα αφού είστε τόσο ανίκανοι να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Μην τους στερείται, όμως, την αξιοπρέπεια τους. Είναι το τελευταίο πράγμα που τους έχει μείνει και το μοναδικό που μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να τους ξεκολλήσει από το βούρκο...
……………
Το κείμενο το βρήκαμε στην ιστοσελίδα
του Γιώργου Παπανδρέου, αναδημοσιευμένο από το blog «Πρόχειρο Τετράδιο».
...........
Ε.Κ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

'
-Κε Τατούλη , πρόσφατα δόσατε συνέντευξη στο PR-GR . Το συγκεκριμένο blog έβγαλε τον κ.Αλογοσκούφη μπαταχτσή 280 χιλ. € , και μετά το έκαναν γαργάρα .
Πως εσείς, ένας έντιμος άνθρωπος, συνομιλείτε με ανθρώπους που μπορεί -ενδεχόμενα- να είναι και συκοφάντες ?

3 Ιούνιος 2008 8:11 πμ

StudioA-blog είπε...

Γιατί δε γράφετε το σχόλιό σας στο Press-gr ή ακόμα καλύτερα στο blog του Πέτρου Τατούλη;

Μη μας αναγκάζετε να σβήνουμε σχόλια χωρίς λόγο...