Ειδήσεις

3 Ιουν 2008

Περί ασύλου, Μάνθου και φυλάκων...

Για να δούμε πώς έχει η ιστορία. Τα γεγονότα έχουν ως εξής…
Την Τετάρτη (28/5) το πρωί, συζητάει η Σύγκλητος του ΑΠΘ, τέλη Μαΐου, ως εικοστό θέμα στην ημερήσια διάταξη, το θέμα των τετραετών αναπτυξιακών προγραμμάτων που "πρέπει" να καταρτίσουν τα ΑΕΙ, με βάση το νέο νόμο πλαίσιο που ψηφίστηκε πέρυσι από τη Νέα Δημοκρατία.
Πρώτο στοιχείο: το ΑΠΘ συζητάει το θέμα, ως εικοστό και όχι ως πρώτο στην ατζέντα, η ημερομηνία είναι τέλη Μαΐου και ο Στυλιανίδης, ως Υπουργός Παιδείας, έχει δηλώσει πως όσα ΑΕΙ δεν καταθέσουν ως τέλος Μαΐου τον προγραμματισμό τους δεν θα χρηματοδοτηθούν από δημόσιες επενδύσεις.
Δεύτερο στοιχείο: ο Αντιπρύτανης, Γιαννακουδάκης, σε χθεσινή (2/6) τηλεοπτική εμφάνισή του, στο ALTER, στον Χατζηνικολάου, είπε πως το ΑΠΘ έχει από το 2004, οικονομικό προγραμματισμό βάσει σχεδίου που είχε καταρτίσει. Ο Ευθυμίου, ως καλεσμένος δε στην ίδια εκπομπή, τον διακόπτει ισχυριζόμενος πως είναι από το 2000. Λέγοντας πως ξέρει πριν από εκείνη την περίοδο, που γνώριζε ο Γιαννακουδάκης, πως υπήρχε σχέδιο καταρτισμένο από το ΑΠΘ.
…………….
Συνεχίζεται

Δηλαδή… το ΑΠΘ παρακούει τις "απειλητικές" δηλώσεις του Στυλιανίδη για κόψιμο της χρηματοδότησης και συζητάει το θέμα, τέλη Μαΐου… στο πέρας των προθεσμιών. Αν αυτό πυροδότηση του κλίματος, τουλάχιστον είναι η τοποθέτηση του δυναμίτη…
Τρίτο στοιχείο: την ίδια μέρα, με τη συνεδρίαση της Συγκλήτου (28/5), "εισβάλουν" στη Σύγκλητο φοιτητές, κυρίως των ΕΑΑΚ, με βάση και όσα είπε εκπρόσωπος των ΕΑΑΚ, στην ίδια χθεσινοβραδινή εκπομπή, αλλά δεν πείραξαν τον Πρύτανη. Άλλοι δηλώνουν πως ο Πρύτανης, απλά λιποθύμησε και στην προσπάθεια του να κάτσει στην καρέκλα, χτύπησε. Άλλοι, την στιγμή που γινόταν το περαστικό στη Σύγκλητο, ανέφεραν στο Βιολογικό, ότι ο Πρύτανης μαχαιρώθηκε… Ο Γιαννακουδάκης σε δήλωσή του την ίδια ώρα στην τηλεόραση, δεν ήταν ξεκάθαρος για το τι συνέβη… Παρ' όλα αυτά, διάφοροι έβγαιναν στα κανάλια και έλεγαν από προπηλακισμό μέχρι άγρια επίθεση στον Πρύτανη, που τον έστειλε στο ΑΧΕΠΑ… (σσ. Βγήκε από το ΑΧΕΠΑ μετά από 3 μέρες νοσηλείας)
Τέταρτο στοιχείο: την Πέμπτη (29/5) το βράδυ και ενώ υπάρχει πάρτι στο Αστεροσκοπείο, κάποιοι, 30 άτομα, όπως αναφέρουν μη αυτόπτες μάρτυρες, επιτίθενται στους 3 φύλακες, που βρίσκονται στο ΑΠΘ στην μπάρα που είναι απέναντι από την βόρειο είσοδο της ΔΕΘ. Ο ένας καταφέρνει να ξεφύγει, ενώ οι άλλοι δύο ξυλοκοπούνται τόσο άσχημα, που η κατάσταση του ενός ήταν σχεδόν κρίσιμη… Μεταφέρονται αμέσως στο ΑΧΕΠΑ. Ο ένας είπαν σχεδόν γυμνός.
Η έκρυθμη κατάσταση με την "άνανδρη επίθεση" στον Πρύτανη, πυρπολείται σχεδόν αμέσως, μία μέρα μετά από την επίθεση στους δύο φύλακες του ΑΠΘ.
Στο ίδιο μήκος κύματος, εμφανίζεται ο Στυλιανίδης, και λέει πως η Δημοκρατία πρέπει να επιβληθεί στα Πανεπιστήμια. Επισκέπτεται μαζί με άλλους τοπικούς και κυβερνητικούς "άρχοντες" τον Μάνθο στο ΑΧΕΠΑ. Στο μεταξύ κάποιες πρυτανικές εκλογές διεξάγονται, κάποιες αναβάλλονται. Σήμερα ο ίδιος Υπουργός Παιδείας (δεν παραιτείται είπαμε κανείς από τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ό,τι και να γίνεται) βγαίνει και λέει πως "η Δημοκρατία τελικά επεβλήθη".
Ο Πρύτανης μετά από 3 και κάτι μέρες νοσηλείας παίρνει εξιτήριο από το ΑΧΕΠΑ, την ίδια μέρα με τους άγρια και βάναυσα ξυλοκοπημένους φύλακες που νοσηλεύονταν για μια μέρα στο ίδιο νοσοκομείο.
Μέχρι χθες κανένας δεν είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στους δύο φύλακες. Εχτές (2/6) στο Indymedia εμφανίστηκαν φωτογραφίες που βρέθηκαν, λέει, στα κινητά των δύο φυλάκων, που οι εκεί συγγραφείς αναφέρουν πως είναι φύλακες της ΑΣΠΙΣ Security. Επίσης σήμερα (3/6) αναλαμβάνουν την ευθύνη οι ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΥΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ με κείμενο τους στο Indymedia. Τα σχόλια από κάτω πολλά και ποικίλης αντίδρασης. Από συγχαρητήρια ως κουβέντες για προβοκάτσια. Στο μεταξύ ο Αλαβάνος έτρεξε αμέσως να επωφεληθεί της κίνησης και της κόντρας και λέει στη Βουλή τον Καραμανλή προβοκάτορα.
Όλοι συμβάλλουν και ενισχύουν τον καίριο και επιτυχημένο αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα. Ακόμη και αν είναι εντελώς αυθόρμητα τα περιστατικά και οι εκδηλώσεις ανθρώπων που χρησιμοποιούν τη βία για να επιβάλουν την άποψή τους, μέχρι το ενδεχόμενο αυτό να είναι όλο κατασκευασμένο προβοκατόρικο χτύπημα της κυβέρνησης, το σίγουρο είναι πως η κατάσταση στα Πανεπιστήμια δεν βελτιώνεται. Οι εργαζόμενοι μέχρι την Τετάρτη (4/6) απέχουν από τις δουλειές τους. Η Βιβλιοθήκη κλειστή και το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας ζητάει την Προστασία που "έλειπε" από τα ΑΕΙ. Τα σχόλια σας αναμένονται …. Αύριο είναι προγραμματισμένη η Ανοιχτή Σύγκλητος στο ΑΠΘ με θέμα την αντιμετώπιση της βίας στο πανεπιστήμιο…. στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.
………….
Από: http://dentnews.wordpress.com/2008/06/03/asylo-manthos-fylakes/.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

QUIZ - QUIZ - QUIZ

Αρμόδιο άτομο, πολιτικός, προκαλεί σοκ στην Ελληνική γλώσσα και κάνει δηλώσεις για την παιδεία αδυνατών όμως να καταλάβει την διαφορά μεταξύ των λέξεων «τρεις» και «τρία», αδυνατώντας να καταλάβει ότι οι χρόνοι είναι τρεις ενώ τα χρόνια είναι τρία, επιμένοντας ότι το ουδέτερο γένος του αριθμού «τρία» ΔΕΝ είναι το «τρία» ΑΛΛΑ το «τρεις» ΚΑΙ το «τρεισήμισι χρόνια». Τα ΤΕΙ βέβαια - κατ’ αυτόν τον αναμορφωτή - είναι… ΤΡΕΙΣ!
Είναι δεκατρείς! Είναι «δεκατρεισήμισι»! (κατάρα στον λαδέμπορα)

Να σας βοηθήσουμε λίγο:

Είναι υπουργός αρμόδιος για αυτά ακριβώς τα θέματα, άρα υποτίθεται ότι γνωρίζει γραμματική.

Ποιος γελοίος κι αγράμματος είναι, που «τριάμισι» να είναι οι ώρες του;